Esquerra torna a denunciar la mala gestió del servei de neteja viària

Foto Esquerra Calella
Foto Esquerra Calella

Nova denúncia per la mala gestió del servei de neteja viària de la ciutat adjudicat a Urbaser i l’Arca del Maresme. Esquerra Republicana ha tornat a lamentar la mala gestió en els serveis de neteja de la ciutat i ha demanat a l’Ajuntament una millor fiscalització a l’empresa adjudicatària i aplicar de forma imminent mesures complementàries per revertir el mal servei de recollida de residus. Tot plegat, arriba després del col·lapse de la setmana passada d’algunes bateries de contenidors de selectiva, per l’avaria de les màquines de recollida.

No és el primer cop, i si tot continua igual, diu Xavier Ponsdomènech cap de l’oposició, no serà l’últim. I és que Esquerra ha tornat a denunciar la mala gestió que en fa el govern sobre el contracte de neteja adjudicat a Urbaser. Anys d’instàncies, de queixes al síndic de Catalunya i de precs als plens i juntes de portaveus perquè s’acati el que estipula el contracte de neteja.

No és nou d’aquest mandat, ja ve de l’anterior. Hem fet múltiples queixes pel mal servei. Sabem que és difícil tractar amb grans empreses, però demanen que se’ls fiscalitzi de manera pertinent. A més, després d’un auditori amb 38 no conformitats que ha deixat palès que el servei no s’està complint tant com regeix el contracte.

Esquerra denúncia que la mala gestió s’ha agreujat ara a l’estiu, amb l’arribada dels turistes i quan la població de Calella es multiplica. Asseguren que durant aquest agost postpandèmic s’estan veient massa carrers bruts, contenidors en mal estat, sobrepassats, papereres plenes i horaris de recollida del cartó de les botigues que no es compleixen.

Aquest estiu ho hem vist de manera molt visible als nostres carrers: papereres saturades, contenidors malmesos, saturats també, que no es passen a recollir… I tot plegat ara ha coincidit amb l’avaria de dues màquines que han agreujat la situació.

Per tot plegat, els republicans consideren que cal aplicar mesures que reverteixin la situació, i no només en carrers cèntrics i turístics, sinó, a tots els barris de la ciutat. També lamenten l’immobilisme del govern actual després dels resultats de l’auditoria.

Sempre hem dit públicament algunes accions que es podrien fer com el trencament dl contracte. Però ara mateix, el que s’ha de fer és exigir al nostre govern que fiscalitzi a l’empresa i es compleixi el contracte. No pot ser que portem un any amb una auditoria feta i que continuem dilatant tot el procés per decidir que es fa amb els incompliments detectats, quan l’evidència la podem veure als carrers.

En un live a Instagram, l’alcalde Marc Buch, va explicar la setmana passada què s’està parlant “seriosament” amb l’empresa que fa la neteja viària i la recollida de la brossa per millorar el servei, confiat que “aviat es veuran canvis”. De fet, ja va comentar en l’últim ple que ho afavorirà que hi hagi nova gerència de la UTE Urbaser-Arca del Maresme.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *