Eudald Calvo “Volem portar la veu de l’independentisme més combatiu, del que no vol negociar les molles i que no vol pactar amb Pedro Sánchez”

Aquest vespre la CUP ha fet l’acte de tancament de campanya per a les eleccions del 10-N. Hi ha intervingut Sílvia Pagès del Secretariat Nacional; Eudald Calvo, Alcalde d’Argentona i membres de l’Assemblea Local de Calella. Els cupaires han exposat el programa de participació política a les eleccions i han animat a la gent perquè continuï manifestant-se, mobilitzant-se i a votar, “això va més enllà de les eleccions”. Tant que “uns policies” han demanat la documentació al públic, però en aquest cas ha estat en to d’humor en una actuació clown.

L’objectiu principal de la CUP és l’autodeterminació i per això Pagès ha animat a la gent perquè continuï mobilitzant-se.

Creiem que la desobediència civil i també institucional és la nostra gran eina per arribar al nostre objectiu que és l’autodeterminació de Catalunya. (…) que continuïn participant en els espais com els CDR, l’assemblea de la CUP, el casal.. tots aquests espais de lluita que ja tenim al carrer. Que continuïn participant en aquests llocs perquè aquesta lluita, els moviments socials i tota aquesta força que tenim com a carrer i com a poble autoorganitzat que ens farà lliures.

Tot i exposar que la CUP “no va a Madrid a intervenir perquè és un Estat irreformable” i “ni amb el màxim de Diputades podrem canviar això, ni aconseguir un referèndum, però anem a fer aliances amb els pobles de l’Estat, amb la classe treballadora i totes les lluites que hi pot haver per fer més força i posar contra les cordes aquest règim del 78”. En la mateixa línia, Calvo té clar que són “Ingovernables”.

Ens agradaria tenir representació per portar la veu de l’independentisme més combatiu, del que no vol negociar les molles i que no vol pactar amb Pedro Sánchez. (…) Històricament en el Congrés hi ha hagut veus molt combatives, que han protestat i que no s’han deixat acomodar a l’ambient que s’hi respira. I des de la part catalana, el paper d’Esquerra ha deixat una mica que desitjar, i ens agradaria recuperar un crit més estrident del que hem sentit fins ara en el Congrés.

L’Alcalde és optimista per a les eleccions del 10-N, tot i que no és optimista en la repetició de diputats o les previsions de VOX.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *