Falta una setmana per la Banyada Nadalenca

I la Colla No Tinc Fred ja ho té pràcticament tot a punt per a la celebració de la que s’ha convertit en una cita clau del Nadal a Calella. La banyada arriba a la 21 edició convidant a tots els “valents” de la ciutat a reunir-se a la Platja Gran per tirar-se a l’aigua, abans de compartir dinar a taula amb la família. L’any passat hi van participar 627 persones i l’organització preveu difícil igualar la xifra.

El rècord de valents es va registrar amb motiu del vintè aniversari de la Banyada Nadalenca, quan es van realitzar diverses activitats per celebrar-ho. Entre elles, la presentació del Fredolic, el capgròs de la colla, que aquest 25 de desembre tornarà a rondar per la Platja Gran per “presidir” la cita.

Lluís Barri, de la Colla No Tinc Fred, ha explicat a l’Info Migdia que el ritual inclou dues tirades a l’aigua. Es demana puntualitat a tots els participants: “A les 12 del migdia ens tirem i mirem de ser puntuals perquè entenem que després ha d’anar la gent a casa a preparar el dinar. Intentem que la gent s’ajunti entre dos i tres quarts, perquè quan siguin en punt ens tirem a mar”.

Calculen que hi haurà entre 550 i 600 persones que la setmana vinent aniran a la Banyada Nadalenca, i sota aquest càlcul prepararan el pica-pica que se serveix després. L’any del vintè aniversari van arribar a l’extraordinària xifra dels 627 valents.

“Pràcticament cada any hem anat pujant de gent, 627 és una xifra molt alta. Aquest any, quan sembla que els dies són més freds, preveiem que vingui menys gent. Sembla que farà sol i que l’aigua estarà poc moguda, per tant, hem d’animar a tothom que vingui a acompanyar-nos”, ha dit Barri.

No cal inscripció prèvia. Al mateix punt de trobada caldrà emplenar el formulari, que es pot descarregar des del web banyadanadalenca.com.

La previsió meteorològica a una setmana vista indica que el matí del 25 de desembre farà sol i que la temperatura de l’aigua es mourà a l’entorn dels 15 graus.

A continuació podeu recuperar íntegrament l’entrevista a Lluís Barri, de la Colla No Tinc Fred.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *