Ferrer (Esquerra): “Junqueras no ha dit res nou, és el mateix que portem mesos defensant”

Imatge d'arxiu
Imatge d'arxiu

El president de l’agrupació local d’Esquerra ha valorat les declaracions del líder del seu partit, Oriol Junqueras, on admet que els indults són gestos que poden alleugerir el conflicte i rebutja la via unilateral. Unes declaracions recollides en una carta publicada aquest dilluns i que han tornat a encendre la polèmica entre les forces independentistes. En una entrevista al programa La Ciutat, Carles Ferrer ha defensat el posicionament de Junqueres i ha reiterat que “no s’ha dit res que no s’hagi dit abans”. Ferrer ha afirmat que el seu partit sempre ha descartat la via unilateral i que l’objectiu continua sent ampliar la base. Per la seva part, Junts ha reaccionat a la carta de la mà del seu líder, Jordi Sánchez, qui acusa els republicans de cedir “davant les pressions de l’estat espanyol”.

El president d’Esquerra Calella, Carles Ferrer, ha exposat que no entén la polèmica que han encetat les declaracions públiques fetes pel líder del partit aquest dilluns. Ferrer ha reiterat que és el mateix discurs que ja van defensar durant la campanya del 14-F i que porten mesos recalcant. Això sí, reconeix que la carta ha estat una aposta arriscada i que molts no ho entendran.

L’article no diu res que no s’hagi dit abans. Proposta arriscada per part d’Esquerra per avançar en el conflicte polític que tenim amb Espanya, però reitero que no diu res que no hagi dit el partit anteriorment.

Ferrer ha apuntat que descartar la via unilateral no significa abandonar el camí cap a la independència. Segons el president de l’agrupació local aquesta via és encara molt lluny, malgrat que l’independentisme tingui el suport del 52% de la població. Pels republicans aquesta xifra no és suficient i per això continuen incidint en què cal ampliar la base.

No dubto dels posicionaments independentistes d’Esquerra ni renuncio a l’amnistia, és l’única solució. El conflicte es resoldrà des del vessant polític. La unilateralitat arribarà com ha passat al llarg de la història en moments en què la finestra d’oportunitat s’obri, però estem molt lluny que això passi.

Des de Junts, Jordi Sánchez, ha carregat amb duresa contra Junqueres i ha acusat Pere d’Aragonès d’estar sota la tutela d’aquest. En una carta publicada al diari Ara, Sánchez demana a Junqueres fer autocrítica. Defensa el referèndum i diu que l’independentisme no pot esperar a que el 100% dels catalans estiguin a favor d’una consulta.

 Recupera l’entrevista a Carles Ferrer al programa La Ciutat:

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat