Joventut Artística prepara les representacions de ‘L’Estel de Natzaret’

Pastorets

Joventut Artística farà aquest Nadal cinc representacions de ‘L’Estel de Natzaret’ de Ramon Pàmies. 130 persones, entre equip tècnic i artístic, s’encarregarà de posar en escena la versió dels tradicionals Pastorets, sota la direcció de Maria Rosa Serra i d’Albert Salvañà. Aquests dies ultimen els assajos per a l’estrena del 26 de desembre al Teatre Orfeó.

No resulta del tot fàcil organitzar els assajos, quan hi ha un elenc de més de 50 persones, que donaran vida als diferents personatges de l’obra teatral per excel·lència del Nadal a Calella. Maria Rosa Serra i Albert Salvañà s’encarreguen un any més de dirigir L’Estel de Natzaret, que Joventut Artística programa durant les festes i que s’estrenarà amb nous actors, grans i petits, per Sant Esteve. El 26 de desembre es farà la primera de les cinc representacions de l’obra de Ramon Pàmies, al Teatre Orfeó.

L’elenc variarà cada funció per donar sortida als diferents actors que interpreten a un mateix personatge del quadre nadalenc. “Tenim cinc Verges Maria, quatre Sant Miquel o tres Sant Gabriel. Quan comencem els assajos, repetim cada quadre com a mínim cinc vegades perquè hi surtin tots”, ha explicat Maria Rosa Serra al programa Bon dia.

I sense text, però amb un paper fonamental dins l’obra, el personatge de l’infant Jesús a qui els pastors van a visitar a la cova per fer-li una ofrena. N’hi haurà cinc, un per cada representació, si res no falla. Són néts i nétes de membres de l’equip artístic, tècnic o socis de Joventut Artística, que s’estrenaran aquest Nadal dalt l’escenari.

També hi haurà novetats en l’apartat tècnic. Amb motiu de les representacions de L’Estel de Natzaret, Joventut Artística estrenarà nou equip de so -una taula i dos altaveus que suposaran una millora molt significativa- i la posada en marxa d’una pantalla de projecció que amenitzarà els minuts previs a l’obra i els entre actes. “Anunciarem el proper concurs de teatre, les obres que es representaran, notificacions per als socis, o es veurà un resum de les activitats de l’any. Així, com que les mitges parts són llargues perquè s’han de canviar els decorats, serà més distreta l’espera”, ha dit Albert Salvañà.

L’Estel de Natzaret a Calella, que enguany arriba a les 111 representacions, es podrà veure els dies 26 i 27 de desembre (18.00h), l’1 de gener (19.00h), i el 3 i el 10 de gener (18.00h). Les entrades es posaran a la venda a taquilla del Teatre Orfeó una hora abans de l’actuació i també els diumenges i festius (13.00 a 14.00h).

Compartir

Potser t'interessa

2 Respostes

  1. Francesc Playà escrigué:

    Són 111 representacions de PASTORETS. No 101.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat