Finalitza el termini per presentar candidatures a Defensor o Defensora de la Ciutadania

ajuntament_entrada

Ahir dilluns 11 de desembre va ser l’últim dia permès per presentar-se al càrrec, de nova creació a Calella. A partir d’ara, i segons es recull en el dictamen de convocatòria, s’inicia el procediment de selecció entre les candidatures que compleixen amb les condicions establertes. Aquestes seran sotmeses a consultes amb els grups municipals de l’Ajuntament de Calella i amb el Consell de Convivència i Participació. En base a això, l’alcaldessa proposarà un candidat que haurà de ser ratificat pel Ple.

En primera votació, serà necessari el suport d’una majoria de 3/5 parts dels membres de la Corporació Municipal. En cas de no assolir-la, en segona votació serà suficient la majoria absoluta.

El Defensor o Defensora de la Ciutadania de Calella exercirà les seves funcions per un termini de 5 anys, amb la possibilitat de complir un màxim de dos mandats.

La seva funció serà la de vetllar i defensar els drets fonamentals i les llibertats públiques dels veïns, podent supervisar les activitats de l’Ajuntament i els seus organismes.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *