Flor mil·lenària: el premiat postre d’alvocat elaborat per una estudiant del Bisbe Sivilla

Nadia Esteban, a la dreta amb davantal verd, en el moment del lliurament de premis del concurs "El aguacate en la cocina"
Nadia Esteban, a la dreta amb davantal verd, en el moment del lliurament de premis del concurs "El aguacate en la cocina"

Nadia Esteban és alumne de segon curs del Grau Mitjà de Pastisseria de l’Institut Bisbe Sivilla i ha quedat en segona posició a la primera edició del concurs gastronòmic organitzat per la cooperativa malaguenya de comercialització de fruita tropical, TROPS. L’alvocat havia de ser el producte principal de les elaboracions dolces o salades que presentéssin joves estudiants de cuina d’arreu de l’Estat espanyol. Dels 126 candidats en van seleccionar una dotzena de finalistes, entre elles la de Nadia Esteban que va fer-ne un postre amb el nom “Flor Mil·lenària”.

Nadia Esteban, de 22 anys i veïna de Pineda de Mar, ha explicat en una entrevista a l’Info Migdia de Ràdio Calella TV en què consistia el postre que va presentar al concurs gastronòmic “El aguacate en la cocina” organitzat per Trops i celebrat els passats dies 23 i 24 de març a Vélez-Màlaga.

FLOR_MILLENÀRIA“Volia ressaltar el sabor de l’alvocat i per això vaig jugar amb cíctrics. A l’elaboració hi havia un semiesfèric de llima-llimona, una gominola d’alvocat amb pebre rosa, una tartaleta d’avena i coco, i acabat amb un cremós d’alvocat i llavor de la fruita”, ha detallat l’alumna.

L’alumna de Pastisseria del Bisbe Sivilla ha explicat que tenia ganes de provar-se a sí mateixa en un concurs i que d’aquí la idea de presentar-se al certamen, del qual en va tenir notícia rebuscant per Internet. Diu que li va servir per descobrir la versatilitat de l’alvocat, també com a producte per a elaboracions dolces. “Molta gent es va sorprendre quan li presentava l’alvocat de postre, però en provar-lo admetien que anava perfecte per reposteria, on no està tant vist”, ha dit.

Dues estudiants catalanes -Cristina Camprubí de l’Escola Joviat de Manresa i Nadia Esteban- i una malaguenya -Marta Ghigliotti- van repartir-se els premis en metàl·lic que oferia la cooperativa de fruita tropical Trops amb el certàmen. Esteban invertirà els 1.000 euros que ha guanyat en continuar amb la seva formació: “Els faré servir per anar al Gremi de Reposteria, vull seguir formant-me i aprenent dia a dia”. A més dels diners, ha guanyat dos lots de productes de cuina de dues marques de referència en el sector.

El jurat estava format per cuiners amb estrella Michelin com Mauricio Giovanni i Diego del Río, crítics gastronòmics i membres de l’Academia de Gastronomia i Turisme de Màlaga.

A continuació pots escoltar íntegrament l’entrevista a Nadia Esteban, estudiant de l’INS Bisbe Sivilla.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat