Frank Cardó (Festamusic Grup): “S’ha de comprovar la bona instal·lació dels inflables però sobretot vigilar-ne l’ús”

Imatge d’arxiu

El gerent de l’empresa local d’organització d’esdeveniments ha explicat en una entrevista a Ràdio Calella TV que tots els infables tenen una certificació on s’indiquen els requisits de seguretat i que han de passar obligatòriament revisions tècniques periòdiques. Frank Cardó, que gestiona el funcionament de l’inflable que hi ha a la Platja Gran, ha ressaltat però que és imprescindible que durant l’ús hi hagi monitors o personal especialitzat que vigili la integritat dels petits. Subratlla que, com qualsevol altra atracció, porta implícit cert perill.

Commogut i consternat per la tragèdia d’aquest passat cap de setmana a Caldes de Malavella, on ha mort una petita de 6 anys com a conseqüència de l’incident amb un inflable amb tobogan; Frank Cardó ha especificat en una entrevista a l’Info Migdia quines són les mesures de seguretat que han de complir obligatòriament aquest tipus d’atraccions.

Els punts de subjecció –ha dit– s’indiquen en el certificat de fabricació, així com també el nombre màxim d’usuaris permesos, aproximant així el pes que pot arribar a suportar. Des de Festamusic Grup, que a més de gestionar el funcionament d’inflables també ofereix el servei de lloguer, es recalca però que és igualment important que hi hagi vigilància durant el seu ús.

“No cal posar-hi dos ull, quatre. Perquè no només cal comprovar que se n’hagi fet una bona instal·lació, durant el funcionament també cal vigilar per davant i darrera, per veure si el motor està ben col·locat i no s’ha mogut amb el bot, o que estigui ben lligat, i si fa vent s’aturi, perquè hi ha risc”, ha exposat Cardó.

De fet, alguns elements que s’estan investigant en el procediment obert per Interior sobre el cas de Caldes de Malavella fa referència tant als punts de subjecció amb el terra com el nombre de nens que hi estaven jugant.

En el cas de Calella, Frank Cardó ha explicat quines són les mesures de seguretat que se segueixen en el cas de l’inflable de grans dimensions que es munta cada estiu a la platja. “Sempre que fa una mica de vent n’aturem el funcionament, tot i que el tenim subjectat amb quatre punts. I pel que fa al motor, comprovem que estigui ben col·locat, fora del contacte amb la sorra perquè respiri bé”, ha indicat.

A més a més, es porta a revisions tècniques de forma periòdica. “La pot fer un enginyer o s’envia a l’empresa fabricant. El de la platja, per exemple, s’utilitza molt i pateix pel sol, i llavors els cosits i es desgasten, i això fa que se’n tingui un manteniment més periòdic”, ha afegit el gerent de Festamusic Grup.

Frank Cardó ha admès que la tragèdia de Caldes de Malavella posa en alerta sobre la necessitat que els pares prenguin consciència del perill d’aquest tipus d’atraccions. També els recomana, així com a les empreses que en lloguen per a esdeveniments puntuals, que preguntin sobre les mesures de seguretat i que, en aquest cas, això prevalgui sobre el seu cost.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *