Gestvia dona l’1% del seu pressupost a projectes de cooperació i solidaritat

GESTVIA

L’empresa municipal de mobilitat de Calella, Gestvia, va fer entrega divendres de les subvencions que cada any atorga en el marc del seu compromís amb la cooperació i la solidaritat. Els diners es corresponen a la reserva de l’1% del seu pressupost anual, que aquest any ha estat de 14.000 euros. Se’n beneficiaran un total de vuit organitzacions i associacions vinculades a la ciutat. L’acte de lliurament va estar presidit per l’alcaldessa Montserrat Candini, el tinent d’Alcaldia i president de Gestvia, Albert Torrent, i el seu gerent, Francesc Coll.

Les beneficiàries de l’1% solidari de Gestvia són la Fundació Hàbitat Solidari de Calella, l’Associació de Voluntaris i Amics Hospital (AVAH), Càritas de Calella, la Fundació Miquel Valls, l’Hospital Sant Joan de Déu, la Fundació Creu Groga, el Projecte d’estudis Madrasa i l’Associació Moussa Molo – Kodigal. Les dues últimes han rebut un donatiu de 1.500 euros; la resta, de 2.000 euros.

La Fundació Habitat Solidari treballa per facilitar l’accés a l’habitatge a persones que, de forma puntual, i atesa la seva manca o insuficiència de recursos, ho precisin per tal d’evitar la seva exclusió social.

L’AVAH és una entitat sense ànim de lucre, vinculada a l’Hospital Sant Jaume de Calella, que ofereix el seu suport desenvolupant diferents programes de voluntariat i projectes assistencials, segons les necessitats de les persones que pateixen un problema de salut.

Càritas de Calella, de la seva banda, realitza projecte d’atenció a persones que es troben en situació de risc o pobresa, sempre treballant per la justícia social.

La Fundació Miquel Valls és l’única entitat sense ànim de lucre a tot Catalunya que treballa per millorar la qualitat de vida de les persones afectades d’ELA i oferir suport a les seves famílies.

El xec per a l’Hospital Sant Joan de Déu servirà per contribuir a la campanya #paralosvalientes i la posada en marxa d’un centre pioner i equipat amb l’última tecnologia per a la investigació i el tractament del càncer infantil.

A la Fundació Creu Groga s’hi està realitzant un projecte de desenvolupament positiu a través de l’esport en infants i adolescents en risc d’exclusió social.

Gestvia també col·labora amb beques escolars les estades dels nens sahrauís a Catalunya, dins del projecte d’estudis Madrasa; i amb el projecte de millora de les condicions de vida dels pobles d’origen dels ciutadans senegalesos que realitza l’Associció Moussa Molo – Kodigal.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *