[AMPLIACIÓ] Ha mort l’empresari turístic ‘Kim’ Ruscalleda, impulsor de les Festes de Primavera al Càmping Botànic Bonavista

quim_ruscalleda

L’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, ha lamentat la gran pèrdua que suposa la mort del propietari del Càmping Botànic Bonavista, Joaquim ‘Kim’ Ruscalleda, la matinada de dissabte als 83 anys. Ha destacat la seva tasca com a activista cultural i promotor de la sardana, a través de les Festes de Primavera que celebrava al seu establiment. Ruscalleda va rebre el Premi al Mèrit Cívic de la Federació Sardanista de Catalunya i l’Agrupació Sardanista de Calella va dedicar-li una peça composta per Jordi Feliu.

L’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, ha lamentat la pèrdua d’una persona que s’havia destacat a nivell empresarial i també especialment com a activista i defensor de la cultura catalana a través de la sardana.

No hi ha masses persones que puguin tenir la doble vessant d’empresari ferm, que es reivindicava constantment, i alhora un activista cultural de les seves característiques. Aquestes Festes de Primavera que aprofitàvem per trobar-nos al seu càmping, on es tocaven peces i s’homenatjava persones il·lustres de la sardana. Com a activista cultural i empresari, és una gran pèrdua.

En reconeixement a la seva contribució al món de la sardana, l’Agrupació Sardanista de Calella va estrenar una sardana dedicada a l’empresari turístic calellenc i composta per Jaume Feliu. Va ser en el marc del Concert de Nadal del 2016.

Joaquim Ruscalleda, conegut popularment per Kim, va morir la matinada de dissabte. Els seus funerals han tingut lloc aquest migdia a la Parròquia de Santa Maria i Sant Nicolau de Calella.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat