Gómez (ERC) garanteix el compromís de Salut amb la millora de l’Hospital de Calella

cristina

La regidora portaveu d’ERC a l’Ajuntament de Calella comparteix la preocupació expressada aquests darrers dies per diferents sectors de professionals i també partits polítics en relació a les deficiències que pateix l’Hospital Sant Jaume i, en general, del consorci sanitari de l’Alt Maresme. No obstant això, Cristina Gómez defensa la política sanitària que està desplegant el conseller Toni Comín, assegurant que té una voluntat clara i està fent esforços per reconduir l’actual situació.

La líder republicana ha replicat el portaveu de la CUP, Jan Catà, que en una entrevista a l’Info Vespre criticava els incompliments del Govern català quant al finançament del consorci hospitalari altmaresmenc. Cristina Gómez ha negat que s’hagués fet cap anunci en ferm, tot exposant que des de Salut s’és molt prudent a l’hora de llançar qualsevol missatge en aquesta línia. En tot cas, garanteix que la voluntat del departament encapçalat pel republicà Toni Comín és clara i absoluta a l’hora d’abordar aquesta qüestió.

“El missatge que hem de llançar a la ciutadania és que els esforços s’estan fent i la voluntat hi és: no hi ha deixadesa ni abandonament per part del Departament de Salut, no està mirant cap a una altra banda. Entre tots hem d’empényer per ser capaços d’anar millorant la situació mica en mica i revertir el que en els últims anys ha passat com a conseqüència de la crisi i que ha provocat que no estiguem allà on voldríem”, ha explicat Gómez.

En la seva anàlisi sobre la situació de l’Hospital Sant Jaume de Calella, Gómez marca diferències entre els projectes d’inversió per a millores estructurals i el que té a veure pròpiament amb la gestió ordinària del centre. És això últim el que considera més important i urgent a l’hora de garantir que s’està cobrint a nivell pressupostari. “S’està treballant per millorar el pressupost ordinari a Calella i a arreu, amb tot el que té a veure amb noves planificacions de partides, plans de xocs o inversions extraordinàries, com podria ser el cas d’aquí, i alhora millorar els criteris de gestió per fer més eficient i eficaç la gestió del model santiari”, ha assegurat Gómez.

Amb tot, comparteix que les reivindicacions sobre aquells nivell de gestió no són incompatibles amb les demandes d’inversió, amb les quals hi estan plenament d’acord. Ha recordat que ERC de Calella va donar suport a la moció per elaborar un pla director de reforma i ampliació de l’Hospital Sant Jaume i va avalar també l’operació de permuta de terrenys amb la Corporació de Salut del Maresme i la Selva per facilitar els terrenys per a una futura ampliació d’Urgències.

Podeu escoltar íntegrament l’entrevista a Cristina Gómez a continuació.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *