Govern i Esquerra discrepen sobre l’ampliació de terminis del calendari fiscal

calendari

Junts per Calella i el PSC portaran avui a la sessió ordinària del Ple Municipal una nova proposta de calendari fiscal que passa per ampliar els terminis fixats per efectuar el pagament de taxes i impostos. Sense que això comporti un recàrrec per al contribuent. En declaracions a Ràdio Calella TV, el portaveu del Govern Municipal ha explicat quela idea és que els calellencs i calellenques disposin d’un mes i mig més, aproximadament, per abonar els rebuts de la taxa d’escombraries, l’IBI –que es pot pagar de forma fraccionada- o l’IAE.

Josep Torres ha explicat que no s’ha pogut estirar els terminis fins a finals d’any perquè la Diputació de Barcelona, que és qui en té l’última paraula, encara no ha respost a la petició feta per l’Ajuntament. És per això que la proposta que es porta aquesta tarda a debat plenari significa una ampliació d’aproximadament un mes i mig de mitjana per a tots els tributs.

Estem allargant el termini un mes i mig (…) Depenem de la Diputació de Barcelona, que és qui ens ha d’autoritzar, tenint en compte que hi ha la possibilitat de pagar alguns impostos com l’IBI de forma fraccionada, i l’últim termini se’n va al setembre, i es paga esglaonadament.

La proposta no satisfà al grup municipal d’Esquerra, que en una nota de premsa exposa que aposten per un major fraccionament i ampliar encara més els terminis. Fins i tot, allargar el pagament de l’IAE (Impost d’Activitats Econòmiques) al 23 de desembre per afavorir que els empresaris tinguin el màxim de liquiditat durant l’any fiscal.

El cap de l’oposició i portaveu republicà, Xavier Ponsdomènech, ha lamentat que el Govern Municipal no els hagi permès participar en la confecció de la nova proposta quan se’ls havia promès màxim consens.

Jo li vaig preguntar a l’alcaldessa si les propostes es farien amb consens màxim, i em va dir que sí. Però arribem a la comissió informativa i això fa que es trenqui una mica la confiança perquè se’ns havia dit que s’arriba a consensos en tots els temes.

El Ple Municipal arrencarà a les 18.30h i serà retransmès en directe per Ràdio Calella TV, al 107.9FM i radiocalellatv.cat.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat