S’han triplicat els contagis de Covid a Calella

Augmenten els contagis de Covid a Calella. En els últims set dies se n’han diagnosticat un total de 17, triplicant la xifra del període anterior, quan se’n van detectar 5. Són dades del grup de recerca BIOCOM-SC, que confirma que la pandèmia també creix a nivell local. Ara, el risc de rebrot és de 269,95 punts (en un llindar molt alt) mentre que l’Rt s’ha disparat fins el 2,57. Això significa que cada persona infectada pot arribar a encomanar la malaltia a altres dues i mitja.

Han empitjorat les dades epidemiològiques de Calella i la situació tampoc ha anat a millor a l’hospital Sant Jaume, que ha passat de tenir zero casos a registrar tres ingressos per Covid en l’última setmana. Així ho ha informat la Corporació de Salut del Maresme i la Selva en l’actualització dels dilluns. Aquesta és la xifra d’ocupació de llits Covid al centre hospitalari d’àmbit comarcal.

L’organisme també aporta dades de l’Hospital de Blanes, on la pressió ha baixat perquè en els últims set dies només hi ha hagut un ingrés de pacient positiu per coronavirus i, per contra, s’han donat 3 altes.

Els vacunats amb Janssen rebran una segona dosi de Pfizer o Moderna

Novetats en la campanya de vacunació per a les persones que van rebre la monodosi de Janssen. La Comissió de Salut Pública ha aprovat l’administració d’una dosi de reforç de les farmacèutiques Pfizer o Moderna. Caldrà que hagin passat almenys tres mesos després d’haver rebut la primera punxada.

Les xifres d’eficàcia de la vacuna de Janssen són inferior a les altres. Un estudi recent del Ministeri de Sanitat va situar Moderna com la més efectiva davant de la infecció (87%) i de la infecció simptomàtica (89%). Pfizer es mou en unes xifres inferiors (del 77% i el 78%), mentre que Astrazena i Jansen no arriben al 70%.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *