Mossèn Cinto Busquet sobre la petició d’ICV: “Em sembla d’un anticlericalisme tronat”

PROCESSÓ2

El mossèn de la Parròquia de Calella, Cinto Busquet, ha opinat sobre la petició que el regidor Sebastián Tejada (ICV) va fer dilluns perquè no hi hagi representació institucional a la processó de Setmana Santa. Avui a la tertúlia del programa La Ciutat, mossèn Cinto Busquet ha exposat que s’ha d’entendre la recuperació d’aquesta demostració religiosa com una tradició cultural, més enllà de la sensibilitat espiritual que és el que fomenta i ha de fomentar la parròquia.

“Quan ho vaig sentir em va semblar les escorrialles d’un anticlericalisme tronat, ‘demodé’, ja que no toca”, ha respost el responsable de la Parròquia de Calella. “Estem en una societat plural i no hi ha una religió oficial, però al mateix temps si no tenim consciència de les nostres tradicions culturals i religioses ho tenim molt malament”, ha afegit.

El responsable de la Parròquia de Calella ha explicat que l’any passat, amb motiu de la primera sortida en processó a la ciutat després de 40 anys, va demanar als membres del Govern, entre ells l’alcaldessa, que la seguissin al seu costat.

“Ho ha dit ella també públicament, Montserrat Candini és agnòstica però això no treu que valori el que representa el patrimoni de l’Església, també a la ciutat”, ha exposat Mossèn Cinto Busquet.

La Confraria de la Setmana Santa de Calella farà la processó Del Silenci i de la Llum el Divendres Sant, 30 de març, traient quatre passos: el Crist a la Creu, la Verge dels Dolors, el Crist Jacent i Petó de Judes.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat