Un autocar de calellencs a la manifestació de la Diada

Imatge d'arxiu

Aquest any només sortirà un autocar de calellencs en direcció a Barcelona, per sumar-se a la manifestació massiva de la Diada, que aquest any es presenta sota el lema “Via fora”. L’acte central de l’11-S s’ha convocat a la Plaça Espanya, rebatejada amb el nom d’1 d’octubre.

Josep Barri és el portaveu de Calella per la Independència.

La resposta ha sigut una mica tal com esperàvem. A Calella baixa una mica, ja que l’any passat vam fer dos autocars i aquest any només en tenim un. Sense que serveixi d’excusa aquest any sí que els pobles veïns organitzen autocars. Altres anys venien cap a Calella. Aquest any hem notat això. Sí que hi ha una mica de desmobilització. També hi ha gent que hi van pel seu compte, amb transport públic.

L’ANC i les entitats que hi donen suport, com Òmnium Cultural o el Consell de la República, fa dies que llencen missatges de fortalesa del moviment independentista a les institucions europees, aprofitant que Espanya presideix el Consell de la Unió Europea. Sense voler assenyalar a cap partit polític en concret, Barri creu que la poca planificació i la manca d’unitat dels partits catalans, està al darrere de la desafecció d’alguns ciutadans. El portaveu de Calella per la Independència també s’ha referit als possibles suports dels partits independentistes a la investidura de Pedro Sánchez.

No hi havia planificació. Algú no va pensar que podíem arribar tan lluny i arribar on vam arribar, disputes entre partits, aquella manca d’unitat de la qual sempre parlem, perquè realment és així. Això va fallar, no vull responsabilitzar a ningú, cadascú sabrà i la història dirà. Aquesta manca real d’unitat entre partits ha fet que tothom anés per la seva banda.

Des de Calella per la Independència, des de l’Assemblea Nacional, el punt d’arribada és la independència i hem de posar això per davant. A vegades no entenem tota aquesta mena de pactes. Ara sembla que el govern espanyol depengui dels partits independentistes. Esperem que no fixin la mirada en només la seva situació personal sinó que busquin la qüestió col·lectiva. Que recordin d’1 O, que recordin els carrers.

Els actes de la Diada a Calella començaran aquest diumenge al vespre amb la tradicional Marxa de Torxes que a les 21 h sortirà de la plaça de l’Ajuntament, passarà per Església, Cervantes i acabarà a la Plaça Catalunya. Aquest any no hi haurà sopar popular.

Al local de la seu de l’ANC, al carrer Bruguera, encara hi ha samarretes de la Diada al preu de 15 € i tiquets pel bus per baixar des de Calella a Barcelona.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *