Hi ha candidatura per exercir la Sindicatura Municipal de Calella

Sílvia López va renunciar al càrrec de Síndica Municipal el novembre del 2019

Una persona ha presentat la seva candidatura per continuar amb les funcions que havia exercit Sílvia López com a Síndica Municipal de Calella, un càrrec al que hi va renunciar el novembre del 2019 al·legant motius personals. Fonts municipals han confirmat a Ràdio Calella TV que després d’ampliar un mes el període de presentació de propostes –fins el 30 de setembre–, aquest s’ha conclòs amb un candidat o candidata que ara haurà de superar el procés per a ser oficialment nomenat. Això passa perquè el Consell Municipal doni el seu vist-i-plau a la candidatura i l’elevi al Ple Municipal, que hi tindrà l’última paraula.

Després que Sílvia López anunciés la seva renúncia al càrrec de Síndica Municipal, l’Ajuntament de Calella va obrir la convocatòria per trobar-li un substitut però va coincidir amb l’explosió de la pandèmia de la Covid-19. El termini de presentació de candidatures inicialment previst es va tancar sense haver rebut cap proposta i això va fer que s’ampliés un mes, fins el 30 de setembre. Ara, i segons ha confirmat el consistori, hi ha una persona que s’ha postulat pel càrrec.

El procés fins al nomenament del Síndic o Síndica Municipal implica superar diversos passos. En primer lloc, comprovar que es compleixen els requisits establerts, entre els quals hi ha ser major d’edat, no militar en partits polítics o treballar a l’administració; tot plegat, amb l’objectiu d’evitar conflictes d’interessos. La validació de la candidatura contempla que s’hagi de presentar Consell Municipal de Convivència i Solidaritat, on haurà d’exposar una memòria explicativa; i posteriorment elevar-la al Ple Municipal perquè la ratifiqui mitjançant votació. Se superarà en primera ronda si aplega les 3/5 parts dels suports dels membres de la Corporació Municipal; en segona ronda, la majoria dels vots serà suficient.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *