L’Hospital de Calella implementa un sistema de control de les visites als pacients ingressats

La Corporació de Salut del Maresme i la Selva reforça les mesures per reduir l’afluència de persones i el risc de contagi als seus centres hospitalaris. Tant al Sant Jaume de Calella com a l’Hospital de Blanes s’ha fixat la norma d’un acompanyant per pacient i ara, per controlar-ho, es donen targetes acreditatives on hi consta el número d’habitació i del llit, que s’han de recollir i retornar al personal de seguretat que hi ha al vestíbul. A més, l’han d’ensenyar als professionals sanitaris si ho requereixen. En tot cas, només es poden visitar ingressats que no siguin sospita o positiu per Covid-19.

Aquest nou sistema de control d’accés té com a finalitat garantir la seguretat dels pacients, així com facilitar les tasques assistencials dels professionals sanitaris.

Per aconseguir la targeta, l’acompanyant s’ha de dirigir al personal de seguretat que està situat al vestíbul de l’hospital dins les franges horàries establertes per fer les visites. Són de dilluns a divendres de 13 a 14h i de 18 a 20 h; els caps de setmana, de 12 a 14h i de 18 a 20 h. En el cas de voler fer la visita fora d’aquests horaris serà necessari tenir l’autorització del personal assistencial.

A la targeta identificativa hi figura el número d’habitació i llit i l’acompanyant l’ha de portar guardada i ensenyar-la en el cas que el personal sanitari li requereixi. En sortir de la visita la targeta s’ha de retornar al personal de seguretat o bé deixar-la en una bústia situada al costat dels ascensors que hi ha a l’entrada principal dels dos hospitals.

És recomanable que l’acompanyant sigui la mateixa persona durant tot el dia. En el cas que hi hagi un canvi d’acompanyant se li haurà d’entregar la targeta a l’altra persona perquè vagi identificada.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *