Hilario Marín publica “Cartas des de la oscuridad del armario”

El cafè de la Sala Mozart acollirà dilluns la presentació del primer llibre d’Hilario Marín, un calellenc aficionat a explicar històries i que ara s’estrena en el món editorial amb una novel·la sobre els conflictes que pot suscitar el fet de mostrar la pròpia identitat sexual i la incomprensió de l’entorn. El protagonista és un jove que fa el pas d’explicar a la família que és homosexual. Es titula “Cartas des de la oscuridad del armario” i l’ha publicat Círculo Rojo.

La novel·la arrenca quan el protagonista es revela homosexual davant la seva família, que encaixa la notícia amb rebuig i incomprensió. Després de superar els conflictes emocionals que això li provoca, i que l’han separat de la família, decideix recuperar el contacte. Hilario Marín avança un gir sorprenent al final del llibre.

Quan escriu les cartes no es queda del tot satisfet i decideix trobar-se amb cadascun dels seus familiars per explicar els seus sentiments. A les reunions s’afegeix més gent i hi ha esdeveniments que donen un gir sorprenent a com s’havia presentat la història. Els tres últims capítols són impactants.

Marín va escriure “Cartas des de la oscuridad del armario” durant el confinament per la pandèmia. Sempre li ha agradat explicar històries i va trobar l’oportunitat de passar-se al relat llarg.

Cada setmana escric en una pàgina web, la gent llegeix els meus relats, els agrada i m’animaven a escriure un llibre. Llavors va arribar la pandèmia i vaig pensar que ho podia intentar. Sense adonar-me’n tenia les 200 pàgines acabades.

Per als seus escrits, Hilario Marín reconeix que sovint s’inspira en les històries i vivències dels clients del cafè on treballa, a Calella. Diu que té projectes en marxa i que espera amb il·lusió la presentació de la seva primera novel·la, que li ha publicat Círculo Rojo. Ho farà dilluns vinent, 4 d’octubre, a la Sala Mozart amb un aforament que ja està complet.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *