La meitat dels hotels oberts per l’IRONMAN, amb una ocupació que ronda el 80%

Briefing tècnic per als esportistes en el 70.3 del 2019 (Foto: IRONMAN Spain)

Els triatletes i acompanyants que venen de lluny per participar a l’IRONMAN Barcelona han començat a arribar a Calella. Són fàcilment identificables perquè se’ls veu transportant les maletes en què duen les bicicletes amb les que competiran diumenge al triatló internacional. Després d’un any en blanc per la pandèmia, el sector turístic calellenc celebra que s’hagi apostat per tirar endavant l’esdeveniment perquè, segons asseguren, a més de generar ocupacions interessants durant aquesta setmana també contribueix a donar a conèixer la destinació al món. Així ho ha assegurat la presidenta de l’Associació Turística de Calella, Sònia Hernández, en declaracions a Ràdio Calella TV. Diu que per aquests dies de l’IRONMAN hi haurà la meitat de la planta hotelera oberta, fregant el 80% de llits plens.

Sònia Hernández ha reconegut que són xifres allunyades del que era habitual en temps prepandèmics.

Es preveu una ocupació hotelera d’un 80% de mitjana en el conjunt dels establiments que estan oberts (…) Serà pràcticament la meitat de la planta que hi ha a Calella. Evidentment, no serà com un any normal.

De mitjana, el client que s’allotja als hotels, aparthotels o càmpings de Calella per l’IRONMAN fa una estada de 4 dies. Aprofita els previs per provar els circuits i, si ho allarga per darrera, per fer turisme a la destinació.

En aquesta edició encara amb restriccions per la pandèmia mundial, arriba majoritàriament de Catalunya i l’Estat espanyol, a parts iguals amb el turista internacional provinent de França, Anglaterra o Alemanya.

Així com en d’altres edicions venia gent de tot el món, de països molt llunyans; aquest any no passarà. El client internacional és bàsicament europeu.

Amb la cancel·lació de les proves de l’any passat, la de maig i la d’octubre; els triatletes que tenien reserves fetes van poder canviar-les per la data única d’aquest 2021. Diumenge es disputaran l’IRONMAN i el 70.3 de mitja distància; després d’arrossegar mesos de molta incertesa per les restriccions imposades per frenar la pandèmia.

La presidenta de l’ATC celebra que finalment s’hagi apostat per tirar-ho endavant. Assegura que és una gran notícia per a la destinació.

Tancarem la temporada turística amb aquesta gran prova de prestigi internacional. Molt contents d’haver arribat fins aquí perquè al juliol tot era una incògnita per l’augment de contagis. En general, estem molt contents i orgullosos de tenir la prova a Calella i obrir.

Des del sector es reconeix que preferiria que es mantingués el format inicial de dates separades per a les dues proves, en comptes d’aglutinar-les en un sol dia.

Ideal seria tenir dues dates amb bones estades al maig i a l’octubre, però si l’organització ho ha considerat així s’entén i jo contenta que segueixin a Calella.

La presidenta de l’ATC defensa que Calella inverteixi en aquest esdeveniment internacional pels múltiples beneficis que, segons assegura, reporta a la destinació local. A nivell de promoció i reconeixement mundial, de despesa complementària i de l’ocupació que genera els dies de la prova però també de forma esporàdica durant l’any per part d’esportistes que venen a conèixer el territori triatló.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *