ICV retira la proposta per anul·lar les 844 multes de l’accés a l’escola El Far

El grup ecosocialista considera que li falten elements de judici per demanar tirar enrere les sancions de trànsit que va imposar la càmera del carrer Sant Joan a la cantonada amb l’Avinguda del Parc. Tot i així, ICV va assegurar que demanaria la documentació corresponent a l’equip de govern i, un cop l’obtingués, tornaria a presentar-la.

Aquesta era la conversa entre el portaveu d’ICV i l’alcaldessa, Montserrat Candini, quan el regidor d’ICV va demanar retirar la proposta.

ICV demanava tirar enrere les 844 multes que la càmera de trànsit del carrer Sant Joan va posar entre el dia de la inauguració de l’escola El Far i el darrer dia lectiu del curs passat.

El tinent d’Alcaldia de Mobilitat, Albert Torrent, va explicar que el govern no pot anul·lar unes sancions imposades per part d’un agent de l’autoritat al·legant que estarien cometent un delicte de prevaricació.

Totes les propostes venen a través de la Prefectura de la Policia Local, i consultant una altra vegada al seu cap i al sergent coordinador, ells mantenen que la senyalització que hi ha és completament legal i és la que hi ha d’haver. Nosaltres no podem anul·lar aquestes denúncies perquè estan posades per un agent de l’autoritat i el que faríem seria caure en una prevaricació perquè estem anul·lant unes denúncies que són legals de ple dret.

Torrent va assegurar que tot i que no hi ha hagut multes en el període comprès entre l’inici del curs actual i el 15 d’octubre, si s’han comès infraccions. Tejada va avançar que demanaria a l’equip de govern les dades sobre el nombre d’infraccions comeses i tornaria a presentar la proposta per retirar les multes. Va reiterar que el canvi en la senyalització ha permès que no s’hagin posat més multes.

Vostè mateix ha dit que no ha canviat la senyal però ha canviat el dispositiu. Efectivament, ha canviat la senyal, el dispositiu ha canviat, és bastant diferent a com era abans. Ha establert la diferència entre infraccions i sancions i això només dilatarà la nostra discussió. Ja vindrem a un altre Ple amb les dades que li demanarem oportunament per poder comprovar-les.

Torrent va assegurar que no s’ha fet un canvi en la senyalització, sinó un reforç per garantir la visibilitat de les senyals.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *