ICV vol assegurar les ambulàncies de suport vital avançat a les bases del SEM de Calella i Blanes

Imatge d'arxiu

ICV demanarà el suport del Ple de l’Ajuntament de Calella per exigir que el nou conveni entre la Corporació de Salut del Maresme i la Selva i el SEM asseguri que es mantenen per a Calella i Blanes les ambulàncies de suport vital avançat (SVA). Aquestes tenen una dotació assistencial completa formada per un metge, un infermer i un tècnic. Els ecosocialistes portaran aquesta qüestió al debat plenari que tindrà lloc dilluns 6 de febrer, proposant que s’elimini del text regulador la possibilitat de transformar les unitats per d’altres en què no sigui necessària la presència del metge.

El regidor portaveu, Sebastián Tejada, ha explicat que el conveni del 2015, actualment en aplicació, obre la porta a poder prescindir del metge en les ambulàncies medicalitzades que tenen base als hospitals de Calella i Blanes.

“Ara, amb la renovació del contracte que s’ha de fer l’1 de juliol, totes les parts que haurien de vetllar pels interessors de la ciutadania, Ajuntament i Corporació, haurien d’assegurar que les unitats que queden a Blanes i Calella segueixen sent unitats de suport vital avançat, amb metge i no només amb infermer. Volem el compromís del ple per traslladar-lo a la Corporació i al SEM”, ha declarat Tejada.

El regidor d’ICV ha recordat que el seu partit va lluitar per mantenir els metges de les ambulàncies del SEM, traslladant-ho fins i tot al Parlament de Catalunya. En aquell moment, els treballadors de l’Hospital Sant Jaume van posar en marxa una campanya de recollida de signatures a la seva petició.

“No cal dir la diferència de capacitat d’intervenció d’una unitat que porta un metge especialista en emergències d’una que no en porta. Els hospitals de Calella i Blanes tenen limitacions i sovint les distàncies que han de recórrer per traslladar els malalts són grans, a més, poden trobar-se en situació crítica. No és el mateix que els acompanyi un metge o un infermer, i això no és difícil d’entendre”, ha conclòs Tejada.

El regidor portaveu d’ICV ha confirmat haver rebut d’Alcaldia la convocatòria de la pròxima visita del conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya, Antoni Comín, aquest mateix mes de febrer, en una data encara per confirmar. Espera, ha dit en declaracions a Ràdio Calella TV, poder traslladar-li inquietuds i també una visió diferenciada de la que té el Govern quant a la gestió de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva.

Assessorament per als afectats de les clàusules sòl

ICV presentarà una segona moció a la sessió ordinària del Ple Municipal del mes de febrer amb l’objectiu que l’Ajuntament de Calella ofereixi assessorament gratuït als afectats per les clàusules sòl de les hipoteques contractades amb entitats bancàries.

Proposa que aquesta ajuda es vehiculi a través de l’Oficina Local d’Habitatge que funciona a la plaça Vicens Ferrer. “Ajudar-los a decidir l’estratègia i valorar els possibles beneficis en una hipotètica reclamació perquè puguin prendre una decisió correcta. O si hi ha entitats de consumidors o plataformes d’afectats per la hipoteca que vulgui fer aquesta assessoria a Calella se li facilitin instal·lacions i horari”, ha comentat Tejada.

Aquesta moció, que Tejada confia que s’aprovarà, es presenta en nom també del cercle Podem Calella.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *