El Grup Pa, Vi i Moltó inaugura aquest Sant Jordi una placa dedicada a mossèn Cinto Verdaguer

El Grup Pa, Vi i Moltó inaugura aquest proper diumenge, coincidint amb la Diada de Sant Jordi, una nova placa a la ciutat.

Els membres d’aquesta entitat col·locaran una placa al carrer mossèn Cinto Verdaguer dedicada precisament al poeta que dóna nom a aquest carrer de Calella. Es farà a la cantonada amb el carrer Bruguera. El president del Grup Pa, Vi i Moltó, Jaume Pruna, ha destacat que l’entitat ja ha col·locat d’altres plaques per diferents carrers i places de Calella dedicades a il·lustres personatges ja siguin de la ciutat com d’àmbit català. Serà a partir de les 12:30h.

L’acte d’aquest diumenge anirà acompanyat de diferents actuacions i un recital poètic que explica Pruna: “Serà una placa de carrer que també tindrà la seva al·legoria al poeta mossèn Cinto Verdaguer, des del seu naixement fins a la seva mort. Volem fer una mica d’acte aquest diumenge. Hi haurà un oferiment a Salvador Gaixa, que és membre dels Amics de Verdaguer, Josep Cordón cantarà l’emigrant i jo mateix recitaré un sonet poètic d’en Verdaguer i acabarem amb el cant de la Senyera”.

D’altra banda, els membres del Grup Pa, Vi i Moltó s’han reunit recentment amb el responsable de la parròquia, amb mossèn Cinto Busquet. Pruna el qualifica de persona «molt interessant, simpàtica i que convenç». Fins i tot, han obsequiat a mossèn Cinto Busquet amb una placa identificativa de la rectoria: “És un rector d’aquells que convenç, que agrada molt, que té simpatia i crec que tindrà molt d’èxit entre els feligresos. Tot parlant ens va insinuar que no tenia placa d’on és la rectoria i vaig pensar: ja està fet això. A ell li agradava que hi hagués el Far de Calella. És molt senzilla. És blanca i en blau diu rectoria i el Far. És molt fina i queda molt elegant”.

Segons Pruna, el responsable de la parròquia ha sabut dinamitzar la comunitat eclesial de la ciutat i la prova d’això ha estat la celebració de la processó de Divendres Sant.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.