Instal·lats els 13 desfibril·ladors a diferents punts de Calella

Calella és ja una ciutat cardioprotegida a tots els efectes. I és que s’ha conclòs la instal·lació de 13 desfibril·ladors semiautomàtics repartits per diferents punts de la ciutat, que permeten donar una atenció immediata a persones que pateixen una aturada cardiorrespiratòria. Això pot ser clau, vital, per mantenir-les vives fins que arriben els serveis d’emergències.

Aquest era el projecte guanyador dels Pressupostos Participatius del 2018, que també incloïa la corresponent formació que rebran les persones que tenen el seu domicili o establiment proper a un desfibril·lador i qualsevol persona que ho desitgi. Són declaracions de Marc Buch, regidor de Participació de l’Ajuntament de Calella.

En el contracte d’adjudicació ja estava previst que l’empresa adjudicatària hagués de fer uns cursos de formació pels diferents desfibril·ladors instal·lats. Ara estan acabant la instal·lació, estan mirant que tot funcioni correctament i en breu convocarem a totes aquelles persones, establiments, comercials que estiguin propers a un desfibril·lador els convidarem a una formació per si volen assistir-hi a veure com funciona i, a més a més, ho podrem obrir a altres veïns de Calella que tinguin l’interès de poder-lo fer anar.

Els desfibril·ladors instal·lats són semiautomàtics, és a dir, un cop s’obre truca directament al número d’emergències, el 112, i dona les instruccions necessàries per al seu funcionament.

Tot i així, també tranquil·litzar a tothom perquè aquests desfibril·ladors que són semiautomàtics, que vol dir que en cas de trobar-nos a una persona que ens pugui semblar que té una aturada cardíaca el que hem de fer és obrir-los i automàticament en el moment que els manipulem ja porten un servei d’alarma, d’avís que connecta amb un equip mèdic que ens va dient el que hem de fer. A més, aquests desfibril·ladors quan col·loquem els elèctrodes tal com ens indica la persona que tenim a l’altre costat del telèfon o de l’aparell en aquest cas, si la persona no necessita una descàrrega o un impuls elèctric, el propi desfibril·lador està programat per detectar si aquella persona està patint un infart i cal una descàrrega elèctrica o no és necessària.

Els desfibril·ladors estan situats a l’IES Bisbe Sivilla, a la platja de Garbí, a la Riera Capaspre, a la plaça de l’Ajuntament, a la platja Gran, al Mercat Municipal, al c. Església (cantonada amb Amadeu i cantonada amb Cervantes), al Camp de Futbol de Mar, a l’aparcament Les Palmeres i la plaça de les Roses. Dos dels desfibril·ladors seran mòbils.

A continuació podeu recuperar l’entrevista íntegra al regidor de Participació, Marc Buch.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *