Interior anuncia per l’estiu vinent l’esperat reforç de Mossos al Maresme

Les quatre comissaries de Mossos d’Esquadra que hi ha al Maresme – Pineda de Mar, Arenys de Mar, Mataró i Premià de Mar – es veuran reforçades amb la nova promoció d’agents que es va publicar el gener i que ara estan fent el curs de formació bàsica a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya. Serà a partir de l’estiu vinent, segons ha informat el Departament d’Interior per mitjà d’una nota de premsa, enmig de la polèmica sobre la seguretat ciutadana a Calella i la reclamació que fan nou alcaldes de l’Alt Maresme i la Selva Marítima perquè s’incrementi la presència policial a les seves poblacions.

Interior explica que els Mossos d’Esquadra destinaran “nous agents” a la comarca del Maresme, sense especificar-ne el nombre ni la distribució per comissaries, però sí aclarint que el reforç arribarà l’estiu de l’any vinent. S’afegiran als 19 agents que es van incorporar el mes d’agost a les unitats de seguretat ciutadana de les quatre comissaries de la comarca.

En el comunicat que s’ha fet públic aquest matí, Interior recalca que la dotació policial dels últims anys a l’Alt Maresme és la més gran de la història. “Amb 94 efectius, la comissaria de Pineda de Mar – que dona servei també a Calella, Malgrat de Mar o Santa Susanna, entre d’altres – té el número d’agents més alt des de l’inici del desplegament”, s’indica. “En aquesta zona – continua el comunicat – la mitjana de fets delictius és de 75’6 fets/1000 habitants, lleugerament inferior a la mitjana del conjunt del país”.

La nota acaba amb l’anunci de la pròxima reunió entre el director general de la Policia, Pere Ferrer, amb l’alcalde de Calella, Marc Buch. Serà el 21 de desembre i s’hi tractarà dels darrers episodis delinqüencials que han tingut lloc al municipi. Alhora, el conseller Joan Ignasi Elena té previst també trobar-se amb alcaldes de la comarca les properes setmanes.

Actes de Junts i el PSC sobre la seguretat

Junts ha convocat els seus alcaldes i alcaldesses del Maresme a la roda de premsa que oferirà aquesta tarda a Calella “per parlar de seguretat pública i multireincidència”. El partit de l’alcalde Marc Buch exposa que els recents aldarulls a la ciutat han augmentat la sensació d’inseguretat i que calen actuacions urgents per solucionar el problema. La compareixença va ser anunciada aquest dimarts abans de conèixer la decisió d’Interior de reforçar els efectius de Mossos d’Esquadra al Maresme.

En paral·lel, el PSC de Calella rebrà la visita del diputat al Congrés dels Diputats, Paco Aranda, per parlar de seguretat, multireincidència i ocupacions, tal com s’indica en el cartell que ha publicat en les últimes hores. L’acompanyaran la primera tinent d’Alcaldia, Cindy Rando, i el tinent d’Alcaldia de Seguretat, Soufian Laroussi. La xerrada tindrà lloc aquest divendres 15 de desembre a la seu dels socialistes del carrer Jovara (18h).

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *