L’agenda d’activitats solidàries de Calella x La Marató

Imatge d'arxiu

Calella es torna a bolcar amb La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio programant per diumenge una jornada intensa d’activitats per recaptar fons que impulsin la divulgació i la recerca del conjunt de patologies relacionades amb la salut sexual i reproductiva. Està pensada com una festa de la solidaritat que implica particulars i entitats, i que enguany s’encarrega de coordinar l’Ajuntament de Calella. Al matí es concentraran a la Plaça Catalunya i a la tarda a la Plaça de l’Ajuntament, just al costat de la Fira de Nadal amb la paradetes de productes d’artesania. Cap a quarts de nou del vespre s’espera donar a conèixer la recaptació provisional de Calella x La Marató, que compta amb el coixí dels 17.500 euros del musical “Sister Act” de l’Atsoc.

A l’agenda cultural i lúdica d’aquest mes s’anuncien els actes que tindran lloc aquest diumenge 17 desembre per recaptar fons per La Marató, i que s’impulsen des del teixit associatiu local amb la coordinació de l’Ajuntament de Calella.

A les 10h començarà l’activitat a la Plaça Catalunya. Hi haurà un esmorzar popular, quina, balls amb els centres de dansa Mercè Panosa i Eva Torró, tallers de manualitats i jocs, bitlles catalanes, tallers d’agility amb mascotes i un vermut popular.

La programació solidària es reprendrà a les 17h a la Plaça de l’Ajuntament. Hi haurà una xocolatada, pinta-cares i una quina, a més de tallers i venda de manualitats, i un espectacle de dansa amb el centre de La Fàbrica.

Cap a quarts de nou del vespre, un cop hagin finalitzat les activitats, es donarà a conèixer el resultat de la recaptació de Calella x La Marató, que ja compta amb els 17.500 euros recollits amb les set representacions del musical Sister Act. Des de RCT, el tinent d’Alcaldia de Solidaritat, Soufian Laroussi, fa una crida a la solidaritat de totes les calellenques i els calellencs:

L’any passat, Calella x La Marató va recaptar més de 32.000 euros amb les activitats que es van fer al llarg de tot el mes de desembre.

Les patologies vinculades a la salut sexual i reproductiva afecten 3 milions de persones a Catalunya

Aquesta és la primera vegada que La Marató es dedica a la salut sexual i reproductiva, que engloba el conjunt de patologies que afecten més població, en tots els aspectes i al llarg de tota la vida. Es calcula que a Catalunya, hi ha 3 milions de persones que en pateixen i la seva atenció representa un cost sanitari considerable per al sistema de salut pública. En l’àmbit de la recerca, els equips d’investigació signen el 9% de les publicacions científiques catalanes.

En aquesta edició del 2023 es veuran reflectides algunes malalties o problemàtiques que afecten la qualitat de vida de les persones, especialment de les dones. Per exemple, la preeclàmpsia durant l’embaràs, l’endometriosi, les infeccions de transmissió sexual, el dolor pelvià i el vaginisme, els problemes associats a la menstruació i a l’etapa de la menopausa, les disfuncions sexuals, les incontinències urinària i anal, l’esterilitat, la infertilitat, o els càncers de mama, de coll d’úter o de pròstata.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *