Salvador Illa sobre la seguretat ciutadana: “El conseller ha d’arromangar-se i fer la feina”

El PSC demana al Govern català que “posi ordre” i garanteixi la seguretat ciutadana a Calella i per extensió a tota la comarca. El líder dels socialistes i cap de l’oposició al Parlament de Catalunya, Salvador Illa, va fer referència ahir al debat sobre la inseguretat a Calella en una entrevista a tvmataró. Va recordar que l’administració catalana és qui en té la responsabilitat i les competències i qui hi ha de donar resposta, segons Illa, posant els recursos i els efectius de Mossos d’Esquadra que siguin necessaris. Aquest és el clam que també fan l’alcalde Marc Buch i altres vuit batlles i batllesses de l’Alt Maresme i la Selva, que s’han adreçat per carta al conseller d’Interior. Lamenten que hores d’ara encara no han tingut resposta.

En declaracions a tvmataró, el líder del PSC va acusar el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, d’“amagar-se” dels alcaldes. Li demana que es posi a la feina.

Els alcaldes, els municipis estan fent una molt bona feina, molts d’elles potenciant les seves policies locals, però qui té la responsabilitat de la seguretat pública són els Mossos d’Esquadra i el govern de la Generalitat de Catalunya. I el conseller moltes vegades s’amaga dels alcaldes, quan el que ha de fer és arromangar-se i fer la feina.

Segons Illa, Interior ha de posar els recursos i els efectius policials necessaris per garantir la seguretat ciutadana a Calella i a tot el Maresme, un territori que ve reclamant el reforç de la plantilla de Mossos d’Esquadra.

El PSC estarà amatent als resultats de la reforma del Codi Penal que s’ha fet per combatre la multireincidència i que s’aplicarà el 2024.

S’ha fet una reforma recent del Codi Penal pels actes de reincidència i no descarto, en funció de com evoluciona perquè encara està en tràmit d’aplicació i n’hem de veure els fruïts, una ulterior revisió per endurir-lo més.

La reforma del Codi Penal per castigar amb més duresa la multireincidència es va aprovar l’agost del 2022 però les penes de presó que s’hi preveuen no es començaran a complir fins el 2024. La reforma legislativa contempla l’ingrés a presó d’entre sis i divuit mesos per als autors reincidents de furts per imports inferiors als 400 euros. La lentitud de la justícia, sumat a nous requisits legals, està provocant el retard en la seva aplicació.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *