Ja coneixem els títols dels poemes guanyadors dels Jocs Florals i el nom de les seves autores

Els poemes guanyadors dels 37ns Jocs Florals de Calella han estat per Israel Clarà que ha guanyat Flor natural amb el poema ‘La gran bellesa’. L’englantina ha estat per Montserrat Bastons, autora de ‘Somnilandia’. Cristina Álvarez ha estat la guanyadora de la viola amb el poema ‘Geometria de les flors’. A la cerimònia també es van lliurar diversos premis com el premi Maria Cardona, que va guanyar Jordi Ferrer i Gràcia amb el sonet ‘Tempesta d’estiu’; Salvador Obiols va rebre el premi Concepció Organ amb ‘Pel mar de la vida’; el premi Francesc Castells va ser per ‘Sentiments de divinitat’ d’Imma Fuster; el premi juvenil ‘La Llopa’ se l’ha endut la calellenca Ariadna Carrasquer amb ‘El cant més sublim’; Montserrat Gil amb ‘Junts van somriure’ va rebre el premi Francesc Grau; i, el premi juvenil Germanes Saula Palomer per ‘Blanca’ d’Aloma Alanyà.

Aquest diumenge s’han proclamat les guanyadores dels 37s Jocs Florals de Calella. Les guardonades per als premis de Flor natural, Englantina i Viola han estat: Israel Clarà i López, Montserrat Bastons i Garcia, i Cristina Álvarez i Roig, consecutivament.

A més dels tres poemes guanyadors, també s’han atorgat sis premis més: El premi Maria Cardona, pel poema ‘Tempesta d’estiu’, de Jordi Ferrer i Gràcia; el Premi Concepció Organ, per ‘Pel mar de la vida’, de Salvador Obiols Gómez; el premi Francesc Castells ha estat per Imma Fuster i Tubella i el poema ‘Sentiments de divinitat’; el Premi juvenil ‘La Llopa’ s’ha quedat a Calella amb ‘El cant més sublim’, d’Ariadna Carrasquer i Llavall; el premi Francesc Grau, per ‘Junts van somriure’, de Montserrat Gil i Casals; i el premi juvenil Germanes Saula Palomer, pel poema ‘Blanca’ d’Aloma Alanyà i Creus.

Els Jocs Florals de Calella són una vella tradició literària recuperada fa trenta-set anys.

La flor natural és per a poesia que tingui a veure amb l’amor. L’englantina és per a poemes centrats en la terra, costums i tradicions. I la viola s’atorga a poemes que parlen de valors espirituals i ètics.

Tot i que s’han rebut 248 composicions d’arreu del país, aquest any els premis s’han quedat majoritàriament a Barcelona. Hi ha hagut premis a Barcelona, Mollet del Vallès, Viladecans, Campdevànol i Calella. Ens ho explica Josep Miracle, dels Amics de la Poesia.

Enguany ha anat molt a Barcelona. Altres anys ha sigut més repartit però depèn de la inspiració del poeta, del poema que hem rebut i del que més entusiasmi al jurat. En aquesta ocasió el veredicte emès ha proclamat a tres homes i a sis dones.

Ariadna Carrasquer ha estat l’única calellenca, en haver guanyat un dels premis dels Jocs Florals, premi que ha rebut en diverses edicions. Miracle, posa en relleu la figura d’Ariadna Carresquer i valora la importància de seguir la feina que fa.

L’Ariadna Carrasquer i Llavall escriu molt bé. Tant escriu en prosa com en poesia, té 18 anys i és un valor que cal potenciar. Rebrà més premis en altres certàmens literaris per tant és un valor que despunta dintre de les nostres lletres literàries calellenques.

El jurat dels Jocs Florals ha estat format per Ester Gatell, Mossèn Cinto Busquet i Mar Arenaza.

L’entrega dels premis s’ha realitzat a l’església de l’Escola PIA, a qui s’ha commemorat els seus 200 anys d’institució, tal com també s’ha fet amb l’entitat Grup pa, vi i moltó pels seus 50 anys de vida.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *