Jon Iñarritu : “Sap vostè el què és la pluja daurada?”

Jon Iñarritu, senador de EH-Bildu

Aquesta ha estat la segona vegada que el senador de EH-Bildu, Jon Iñarritu, preguntava avui al Ministre de l’Interior per les agressions que van patir alguns calellencs la nit de l·1 d’octubre davant de l’ Hotel Vila a mans de Guàrdies Civils de paisà. Una pregunta que el Ministre no ha contestat durant la seva compareixença.

Així de contundent s’ha mostrat el senador d’Euskal Herria Bildu, Jon Iñarritu en relació a les càrregues policials que aquella nit va haver-hi fora de l’hotel on s’allotjava part del contingent de la Guàrdia Civil.

Iñarritu ha formulat la pregunta a la comissió d’Interior del Senat on el ministre Zoido ha comparegut a petició pròpia per donar explicacions sobre el desplegament policial de l’1 d’octubre a Catalunya, l’anomenada Operació Copèrnic. Qui va ordenar l’operatiu que va suposar les càrregues policials per accedir als centres de votació amb el resultat de mil persones ferides, ha obviat les preguntes directes que li ha formulat el senador d’EH Bildu, Jon Iñarritu.

Així doncs, la pregunta d’Iñarritu no ha tingut resposta per part del Ministre d’Interior Juan Ignacio Zoido.

On si ha fet referència a Calella, ha estat en la resposta que ha donat al senador del PdeCat Josep Lluis Cleries.

Zoido ha revelat que el cost de l’anomenada Operació Copèrnic és de 87 milions d’euros, un cost que, ha remarcat, hauran de pagar tots els espanyols a causa de la irresponsabilitat i l’obstinació del govern independentista. Zoido ha afegit que als 87 milions s’han de sumar els més de mil milions d’euros en que Economia xifra l’impacte negatiu en el PIB català i el descens del 35% de les reserves hoteleres.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *