Jordi Cabré: “He guanyat el Sant Jordi amb la millor novel·la que he fet, i això és molt recomfortant”

Diu el clàssic que “Per Sant Jordi, el Sant Jordi”, la qual cosa augura que “Digues un desig” serà un dels llibres de ficció més venuts en la pròxima diada del 23 d’abril. La novel·la de Jordi Cabré va guanyar l’edició del 2018 del premi literari que concedeix Òmnium Cultural per Santa Llúcia, el més ben dotat de totes les lletres catalanes.

La crítica el posa pels núvols. Cabré ens endinsa en la història tèrbola protagonitzada per un escriptor com ell, que es veu envoltat de mentides i d’enganys per l’argument d’un llibre que descobreix per casualitat.

És la història d’un escriptor molt reconegut que entra en una llibreria i hi troba a l’apartat de novetats un llibre amb la seva foto a la portada i el seu nom en majúscules. És una autobiografia, escrita en primera persona, que representa que ha escrit ell però no ho ha fet. I quan el fulleja veu que s’expliquen històries que el poden perjudicar molt. És un llibre que connecta el que hi ha dins i el que hi ha fora, i sobre com intenta esbrinar el perquè.

Advocat de formació, Cabré sempre ha tingut un peu ficat en el món dels mitjans de comunicació fins que, com molts periodistes, va fer el salt a la literatura. L’any 2000 va publicar Postal de Krypton, va quedar finalista del Sant Jordi amb Després de Laura, l’any 2010, i el premi li ha arribat ara amb la que diu és la seva millor novel·la.

És molt especial per a mi. També és una nova etapa del premi: Òmnium garanteix la transparència, la promoció, de traducció al castellà, és el més ben dotat de les lletres catalanes… He agafat una bona etapa del premi, que guanyo amb la millor novel·la que he fet, i això des del punt de vista creatiu és molt recomfortant.

L’última notícia sobre la novel·la és que una productora britànica l’adaptarà per fer-ne una sèrie de televisió. L’agència Pontas n’ha venut els drets.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *