Jordi Molina, pregoner del 95è Aplec de Calella

MOLINA WEB 20230324

L’Agrupació Sardanista de Calella prepara l’edició 95 de l’Aplec Pairal de Catalunya amb la voluntat que la població la visqui com si d’una festa major es tractés. I és clar, no hi pot faltar el pregó que donarà inici als tres dies de trobada sardanista, la de més solera del país. Ahir la presidenta de l’entitat, Queralt Pedemonte, va desvetllar a La Ciutat qui s’encarregarà de pronunciar-lo. Serà Jordi Molina, músic, compositor i productor de cobla, nascut a Blanes i estretament vinculat amb Calella.

Queralt Pedemonte va subratllat els vincles que uneixen el pregoner del 95 Aplec de la Sardana de Calella, el Pairal de Catalunya, amb la ciutat.

Músic, compositor i productor, Jordi Molina té tres sardanes dedicades a Calella. Està vinculat a la ciutat a través de l’Escola de Cobla que hi havia en els anys 90 i ara a través de la Cobla La Llobregat, perquè és el seu tenora. Tocarà amb nosaltres el divendres i serà el pregoner. Estem convençuts que serà molt bonic perquè té moltes anècdotes, molt divertides (…) Sobretot convidar a tots els calellencs i calellenques perquè serà una festa preciosa.

Aquest any, hi haurà tres dies d’Aplec. Començarà el divendres 2 de juny al vespre, amb el pregó a càrrec de Jordi Molina, i seguidament l’audició amb la Principal del Llobregat, la cobla de la qual n’és la tenora. Interpretaran nou peces, entre elles Arran d’onada, composada per ell mateix i estrenada amb motiu del 70è aniversari de l’Agrupació Sardanista de Calella; o Calella, vila bella, de Marc Timón amb motiu de la Capitalitat de la Sardana 2015.

Dissabte 3 de juny, al Passeig de Manuel Puigvert, hi haurà el concert de tarda amb la Sant Jordi – Ciutat de Barcelona; i la doble audició, a la nit, també amb la Principal de la Bisbal. Tocaran una peça de Molina, a més d’Empremta d’or a Calella, d’Enric Ortí, i El Pati de l’Ós, del calellenc Jordi Feliu.

L’Aplec es trasllada diumenge 4 de juny al Pati de l’Ós pel dia central de la trobada sardanista, amb doble programa de matí i tarda i quatre cobles a l’escenari. A la tarda, de conjunt, interpretaran d’estrena la sardana commemorativa de l’edició número 95: Pètals d’una flor de juny. És un encàrrec a la jove compositora Anna Abad.

És una dona que no arriba als 30 anys però escriu molt bé, és una gran compositora. Calella té més d’un centenar de sardanes dedicades però cap d’una dona professionalitzada. Per això vam pensar que li haviem de proposar, i ho va acceptar. S’interpretarà de conjunt el diumenge a la tarda, abans de “Record de Calella”.

Durant la celebració de l’Aplec, Queralt Pedemonte avança que s’anunciaran les novetats del concert de Nadal del 2023.

Podeu consultar el programa del 95è Aplec de Calella, Pairal de Catalunya, clicant aquí.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *