Jordi Noguera tanca etapa com a president del Gremi d’Hostaleria del Maresme

Jordi Noguera (esquerra), en la seva última visita als estudis de RCT (octubre del 2023)

8 anys com a president, però 23 vinculats a la junta directiva del Gremi d’Hostaleria del Maresme. Jordi Noguera tanca etapa al capdavant de l’associació que representa l’empresariat turístic comarcal després d’haver esgotat el seu mandat, amb uns últims anys clarament i molt directa marcats per la crisi pandèmica. En declaracions a Ràdio Calella TV, Noguera assegura que en fa un balanç positiu però que marxa amb una assignatura pendent. Aprofita per expressar públicament el seu suport a l’empresària calellenca Isabel Mallol, que ha estat proposada per la junta directiva per rellevar-lo en el càrrec, a l’espera de la ratificació de l’assemblea general que previsiblement es convocarà per a principis del mes de març.

Jordi Noguera va ser nomenat president del Gremi d’Hostaleria del Maresme el juny del 2016 i vuit anys després dona per tancat el seu mandat. L’empresari hoteler hi ha estat vinculat des del 2001 quan va entrar a la junta com a vocal per petició de l’aleshores president Manuel Vila – i posteriorment en el càrrec de secretari de la junta encapçalada per Santiago Garcia-Nieto, de qui acabaria agafant el testimoni.

En declaracions a Ràdio Calella TV, Jordi Noguera ha explicat que la seva intenció inicial era la d’una presidència més curta, però que un esdeveniment va capgirar els plans.

A finals del mandat, quan tocava la renovació, ens va agafar l’època forta de la pandèmia i la junta em va demanar que continués. I per això s’ha prorrogat aquests 4 anys més. Ara, hem esgotat el període de 8 anys, i penso que hem complert amb escreix la funció que se m’havia encarregat.

Dels 8 anys al capdavant del Gremi d’Hostaleria del Maresme en fa un balanç molt positiu. Assegura que el sector ha mostrat la seva capacitat de resiliència i superació davant les adversitats, i ha posat de relleu també la col·laboració rebuda per part de les institucions públiques especialment durant els últims anys.

Noguera tanca el seu mandat com a president amb l’assignatura pendent d’aconseguir la plena i total integració de l’hostaleria maresmenca a l’associació. Reconeix que era la seva fita.

El meu ideal era aconseguir tenir tot el sector ben vinculat i integrat, però hi ha hagut moments que no ha estat possible. Marxo amb aquesta recança però amb l’esperança que la nova presidenta Isabel Mallol, a qui dono el meu ple suport, pugui enfortir la musculatura que necessita el sector.

L’empresària turística calellenca Isabel Mallol, que ha format part de la junta directiva en qualitat de vocal, va ser presidenta de l’Associació Turística de Calella (ATC) entre 2008 i 2018. És la persona que ha estat proposada per rellevar Noguera en el càrrec, a l’espera de ser ratificada a l’assemblea general que previsiblement es convocarà a principis de març. El president sortint en traça el perfil, destacant la seva experiència i coneixement del sector i el seu caràcter dialogant.

És una persona dialogant i amb una actitud sempre col·laborativa. A més, està molt ben relacionada i tot plegat dona garanties a la continuïtat del Gremi d’Hostaleria del Maresme i la seva funció d’unir al sector.

Si és ratificada per l’assemblea general – no s’esperen sorpreses – afrontarà un mandat marcat per la crisi per la sequera i les incògnites sobre quin impacte tindrà en l’activitat turística, un dels puntals econòmics de l’Alt Maresme.

La junta directiva del Gremi d’Hostaleria del Maresme presidida per Jordi Noguera ha estat integrada també d’altres empresaris turítics del territori com Santiago Garcia-Nieto, de Bondia Hotels, i Mónica López, d’H Top Hotels, vicepresident i vicepresidenta, respectivament; el malgratenc Miquel Casajuana, d’Hotels Papi, com a tresorer; o el calellenc Xavier Pedemonte, d’Hotel Bernat II, com a secretari.

En una carta de comiat adreçat a totes les agremiades i agremiats, Jordi Noguera els agraeix la confiança dipositada en ell i en els membres de la seva junta directiva i parla del futur en termes esperançadors.

“Els empresaris turístics del Maresme han demostrat n el decurs d’aquests darrers 50 anys una ferma voluntat de progrés i millora dels seus establiments, situant l’hostaleria de la comarca com a exemple i referent del bon treball i amb un clar posicionament dins el context turístic nacional i internacional”, exposa.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *