Les famílies de nens amb càncer animen a organitzar activitats per recaptar fons per a la recerca

Avui 15 de febrer és el Dia Internacional del Càncer Infantil, que es commemora amb l’objectiu de conscienciar la societat sobre aquesta malaltia i per aconseguir que tots els nens del món tinguin accés a un diagnòstic i a un tractament adequat. Una jornada que les famílies de nens amb càncer aprofiten per reivindicar que es destinin més diners a la investigació. Elles, des del voluntariat, n’aconsegueixen a través d’iniciatives solidàries com la campanya “Para los Valientes” o la venda de polseres Candela.

La calellenca Nieves Tejeda, de polseres Candela, ha animat a tothom a idear propostes que serveixin per recaptar fons que facin possible avançar en la recerca, millorar la prevenció i els tractaments. Ha encoratjat als veïns de Calella a fer reviure la flama que es va encendre per la campanya dels valents, amb la qual es van recaptar 21.965 euros destinats al projecte del SJD Pediatric Cancer Center.

Si teniu alguna idea d’esdeveniment estic per ajudar-vos i aconseguir fons. Que ningú s’oblidi de tots els nens que lluiten dia a dia, i els que hi han lluitat.

La voluntària calellenca ha recordat que hi ha diverses iniciatives solidàries per a la recerca del càncer infantil vinculades amb l’Hospital Sant Joan de Déu. Per exemple les xocolatades del Taca’t pel càncer infantil, com la que es va fer l’any passat a l’ Escola Freta. Ha explicat que avui se’n celebren unes 800 a tot l’Estat, i que la comissió que se n’encarrega s’ha quedar literalment sense material.

Tejeda ha lamentat que no es destinin prou diners a la recerca del càncer infantil, una malaltia encara desconeguda en molts aspectes.

Tota la recerca que es fa en càncer d’adults no es pot traslladar a l’infantil: són malalties totalment diferents, aquesta afecta al nen quan creix i no té relació amb aspectes mediambientals ni té prevenció. Per això lluitem: no tenim ni recursos públics ni privats per investigar aquesta malaltia que provoca a Espanya 1.400 nous diagnòstics, 300 a Catalunya.

Organitzacions de tot el món, institucions públiques i privades, utilitzen el llaç daurat per solidaritzar-se amb la lluita contra el càncer infantil.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *