Jornades anarquistes juvenils d’estiu a la CSO La Bruna

jornades-anarquistes-bruna

Dos dies per descobrir què és l’anarquisme, aprendre a ser conscient dels nostres actes diaris i exposar quines són les inquietuds que tenim.

Batzac, les Joventuts Llibertàries proposen per aquest dissabte i diumenge, unes jornades anarquistes juvenils d’estiu a la BSO La Bruna per tal d’explicar que és l’anarquisme. Ens ho explica Héctor Martínez, membre de BATZAC.

Proposem un seguit d’activitats enfocades, tant per nosaltres com per gent interessada a apropar-se i conèixer la teoria anarquista. Hem proposat varies activitats de diferent tipologia perquè es pugui acostar gent amb diferents interessos. El dissabte al matí parlem de què és l’anarquisme perquè tot i que, a Catalunya sempre ha tingut molta importància, avui dia a l’escola s’explica malament i la gent en té un coneixement bastant pobre. Intentem acostar-ho perquè la gent ho conegui.

Dissabte a la tarda es farà un recorregut històric de diferents experiències anarquistes, amb una xerrada a càrrec d’Emili Cortavitarte a les 18.00h i el passi del documental “El Sol del Nord. De cara el diumenge durant el matí es faran tallers de caràcter pràctic, com són d’autodefensa (9.00 h), cuina vegana (11.00h) i de disseny gràfic (11.00h). I a la tarda, es farà un debat amb diverses experiències amb qüestions d’habitatge amb militants de sindicats d’habitatge. Durant aquests dies també es farà dinar a preu lliure.

Unes jornades per desmitificar la imatge de l’anarquisme associat al terrorisme i mostrar l’experiència cooperativista, d’escoles o de Francesc Ferrer Guàrdia, i aprendre a fer coses del dia per capacitar-nos. Martines, explica que l’espai de trobada és la part potent de les jornades.

Poder-nos trobar diferents persones amb inquietuds de voler canviar les coses, coneixes.. no cal que la gent sigui anarquista per venir. La idea és coneixes i exposar les problemàtiques i veure com ho podem solucionar entre nosaltres. Aquesta és la potencialitat de les jornades: coneixes, trobar-nos i veure que podem fer.

També hi haurà diverses distribuïdores de llibres per oferir un coneixement que s’ha escrit durant anys i és difícil de trobar en espais més comercials.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat