Les novetats de la 92ena edició de l’Aplec

L’Agrupació Sardanista de Calella anuncia novetats per a la 92ena edició de l’Aplec de Calella, el pairal de Catalunya. Augmenta el nombre de cobles participants, fins a sis, i la presència d’entitats culturals de la ciutat durant el diumenge al Parc Dalmau, l’escenari un any més de la gran cita sardanista del país.

Queralt Pedemonte, presidenta dels sardanistes, ha avançat quines són les cobles que s’incorporen al programa tradicional.

En el cartell hi hem pogut posar sis cobles perquè aquest any per la vigília d’Aplec de dissabte i en la doble audició ens hi acompanyaran dues cobles noves com són la Principal de Llobregat i la cobla Sant Jordi Ciutat de Barcelona. Diumenge ens acompanyaran les quatre cobles tradicionals, que fa anys que compten amb elles: La Principal de la Bisbal, els Montgrins, la Marinada i la Jovenívola de Sabadell.

L’Aplec viurà la seva vigília el dissabte amb el concert de cobla (18.30h) i la doble audició (22.00h) al Passeig Manuel Puigvert. Diumenge es tocaran sardanes de set tirades al Parc Dalmau, com es va fer l’any passat amb l’única excepció Record de Calella, que serà de conjunt i de deu tirades com es feia antigament. La sessió de matí començarà a les 10.00h i la de la tarda serà a les 16.00h. L’Agrupació Sardanista ha apostat per un programa ballador però amb sardanes de compositors cèlebres.

També, hi assistiran diverses entitats del poble: s’hi esperen els representants del pubillatge, els Udols de foc i els maduixots. Els Gegants de la ciutat Calella en presidiran l’entrada.

Els sardanistes recuperen el curset de l’estiu

Queralt Pedemonte ha confirmat que després d’uns anys sense fer-se, aquest estiu es tornarà a fer el curset de sardanes al Passeig Manuel Puigvert perquè han trobat gent per conduir-lo.

Estem contents per recuperar el curset que ara fa uns anys se’ns havia quedat coix perquè no teníem prou personal. Hi tornem amb força. Es celebrarà tots els caps de setmana, els dissabtes de juliol i agost, a partir de les 6 de la tarda fins a dos quarts de vuit del vespre al passeig Manuel Puigvert. Està adreçat a gent de totes les edats, a partir dels 6 anys.

Un curset gratuït, que posa al dia la identitat històrica de la sardana i permet que segueixi vigent.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *