El Nàutic nega haver rebut cap notificació de Costes ordenant la demolició del club

Imatge d'arxiu
Imatge d'arxiu

Enrenou i preocupació a parts iguals entre els clubs nàutics catalans per l’ordre d’enderroc del Bétulo de Badalona en aplicació de la nova Llei de Costes. La Federació Catalana de Vela ha posat a disposició els seus serveis jurídics per tirar endavant les accions concretes que calgui en cada cas i reitera la “injustícia” de l’actual reglament envers els clubs de vela que, sense ànim de lucre, desenvolupen una activitat esportiva i educativa de qualitat i arrelada als municipis. Doncs bé, hores d’ara, el Club Nàutic de Calella no ha rebut cap notificació en aquesta línia i, de fet, el seu president ha explicat a Ràdio Calella TV que ja tenen el projecte tècnic per adequar les instal·lacions a la normativa estatal, que implicarà que hagin de reduir la superfície d’ocupació.

Xavier Catalan, el president del Club Nàutic de Calella, ha explicat que no han rebut cap notificació, a diferència del Bétulo. I que han contactat amb la federació com han fet la resta de clubs mencionats en una informació periodística publicada divendres passat.

A dia d’avui, no hem rebut cap notificació de la Generalitat de Catalunya. El mateix divendres em vaig posar en contacte amb la Federació i em van comentar que hem d’estar tranquils.

El món de la vela catalana fa molts mesos que es mobilitza en contra del nou reglament de Costes que limita a 300 metres quadrats la superfície màxima d’ocupació del litoral. Els clubs venen denunciat que aquesta restricció posa en perill la seva viabilitat, i demanen que es modifiqui.

Però mentrestant, el Club Nàutic Calella s’ha avançat amb l’encàrrec d’un projecte d’adequació de les seves instal·lacions, que ja tenen a mans Ajuntament i Generalitat de Catalunya.

Per complir tota la normativa de la Llei de Costes (…) Eren 300 metres quadrats d’ocupació per al club (…) Hem fet un projecte de màxims i estem a l’expectativa de la resposta que ens hi donaran. Es va presentar fa uns 15 dies, aproximadament.

I això ha coincidit amb la notificació per part del Suprem confirmant que s’ha guanyat el recurs d’alçada que el Nàutic va presentar en contra de la multa econòmica per sobrepassar el límit d’ocupació.

Els advocats ens han enviat la notificació del Suprem que ens comunica que estem exonerats de la multa (…) Per pagar-la, vam fer una derrama extraordinària entre els associats. La meitat la posaven ells, la resta el club (…) Aquests diners els tenim guardats al banc per pagar les reformes que haurem de fer.

El president del Club Nàutic insisteix en enviar un missatge de tranquil·litat cap als socis i sòcies, i cap als usuaris de les seves instal·lacions, assegurant que segueixen treballant amb la mirada posada al futur i amb la continuïtat de la seva activitat a Calella.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *