Josep Torres (PSC): “El president Torra és un incendiari”

El líder del PSC de Calella, Josep Torres, ha tancat files amb el president espanyol en funcions, avui de visita a Barcelona, sobre la gestió que està fent de la crisi generada arran de la sentència condemnatòria del judici del procés. Ha aplaudit que el Govern del PSOE estigui cada dia informant de les accions que s’estan realitzant per acabar amb els aldarulls al carrer, que ha atribuït a un grup de “brètols” que no representen el moviment independentista. Sí que ha fet una dura crítica al president de la Generalitat de Catalunya, acusant-lo d’atiar el foc per no haver condemnat de manera clara i rotunda la violència als carrers.

Torres sí que ha donat per bona l’actuació dels Mossos d’Esquadra i de la resta de cossos policials durant aquests últims set dies. En una entrevista a La ciutat, el portaveu del Grup Municipal socialista ha afirmat que, per la seva conducta, Quim Torra ha deixat de ser el seu president.

Sentit-ho molt, el senyor Torra és un incendiari. Ha demostrat la seva irresponsabilitat perquè han calgut 3 dies de gresca i violència als carrers de Barcelona perquè surti a condemnar-ho, i amb la boca petita. Encara no ha fet la condemna d’uns fets que no representen l’independentisme (…) L’altre dia va sortir obligat pels altres que per decisió pròpia. És un activista, no un president de la Generalitat. Des d’aquesta setmana ha deixat de ser el meu president.

Torres ha dit que el PSC no caurà en la trampa d’aquells que reclamen al PSOE que l’obligui a trencar els pactes que té a Catalunya amb partits independentistes. Ha defensat espais de convivència com els que es mantenen, per exemple, a Calella.

Crear noves zones d’aparcament i provar les zones verdes, objectius de la seva presidència a Gestvia

Josep Torres ha avançat alguna de les mesures que s’estan estudiant des de Gestvia per millorar la mobilitat a Calella. Una consistiria en implementar la zona verda per a residents a l’entorn d’Àngel Guimerà i els carrers que són limítrofs amb Pineda de Mar. Recordem que el municipi veí en té en funcionament des de l’estiu passat al barri de Poblenou.

El president de l’empresa municipal de mobilitat ha explicat que s’està avaluant posar en marxa una prova pilot que afectaria no més de 200 places.

Està rebent molta pressió per part de Pineda de Mar, haurem d’avaluar i valorar si posem zona verda a Àngel Guimerà (…) Es tractaria d’habilitar entre 100 i 200 places de zona verda. A Calella hi ha unes 1.670 places de zona blava, si en reconvertim 200, parlaríem del 10% del total.

També ha assenyalat com un dels reptes de la seva presidència ampliar l’actual bossa d’aparcament públic, la qual cosa és molt complexa per les característiques de Calella, que té un nucli urbà molt concentrat. Ha explicat que la solució a l’actual dèficit de places -que es veurà agreujat per la pèrdua d’espais com el Mercat 2- passa per ampliar els existents o obrir-ne de nous als afores.

Està rebent molta pressió per part de Pineda de Mar, haurem d’avaluar i valorar si posem zona verda a Àngel Guimerà (…) Es tractaria d’habilitar entre 100 i 200 places de zona verda. A Calella hi ha unes 1.670 places de zona blava, si en reconvertim 200, parlaríem del 10% del total.

El president de Gestvia també ha explicat que s’està estudiant la possibilitat d’aplicar una nova rebaixa del preu de la targeta de resident, que actualment costa 7 euros.

Durant l’entrevista al programa La Ciutat, Torres també ha explicat perquè es va cedir la vicepresidència del Consell d’Administració al regidor de Cs, Guillermo Gomiís. Ho ha circumscrit a aspectes estríctament programàtics.

Les ofertes que vam fer a l’electorat des de Cs i PSC tenen molts punts de contacte (…) Anaven per camins similars i vam pensar qeue ns hi podíem entendre. Després, Gomis òbviament és una persona que va deixar clar que vol treballar per a la ciutat al marge d’accions ideològiques. Penso que una persona que mira per la ciutat és qui pot ajudar moltíssim.

Josep Torres ha reiterat les acusacions dirigides als partits de la Taula de Confiança de practicar una “política de bloqueig”. Ha confirmat que la setmana vinent es celebrarà una sessió extraordinària del Ple Municipal per debatre sobre la modificació de les ordenances fiscals, sense concretar en quins termes es planteja.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.