Els grups polítics municipals es reuneixen demà en sessió plenària

L’activitat plenària a Calella es reprèn aquest dijous 6 de juny amb la convocatòria d’una sessió ordinària en què destaca el debat sobre la proposta de reconeixements pòstums a Josep Maria Terricabras i la decisió del govern respecte les al·legacions que s’han presentat en contra de l’increment de la taxa d’ocupació de l’espai públic amb taules i cadires de bars i restaurants. Es té constància, almenys, del recurs conjunt d’Associació Turística de Calella i Calella Centre Comercial, que demanen la progressivitat i el fraccionament de l’import, que es preveu incrementar un 80% de mitjana. Cal superar aquest tràmit perquè la modificació aprovada inicialment el passat mes de febrer s’elevi a definitiva i es pugui aplicar, en els termes que acordi el plenari municipal.

El plenari municipal es pronunciarà aquest dijous sobre la proposta anunciada pel govern de Junts i el PSC d’atorgar a Josep Maria Terricabras el títol de fill predilecte de Calella i que l’Auditori de Can adopti el seu nom. Aquest és un dels 11 punts de debat que s’han inclòs en l’ordre del dia, que finalitzarà amb el torn obert de precs i preguntes, també del públic que assisteixi a la sessió ordinària que s’ha convocat a partir de les 17.30h i se celebrarà a la sala de plens.

També es porta a aprovació el dictamen sobre les al·legacions que s’han presentat en contra la modificació de la denominada taxa de taules i cadires que es va aprovar inicialment el passat mes de febrer. Es coneix el recurs interposat conjuntament per les dues associacions empresarials de Calella – ATC i Calella Centre Comercial –, que van anunciar a Ràdio Calella TV que sol·liciten la progressivitat i fragmentació dels nous imports de la taxa, que en general s’incrementarà en un 80% de mitjana.

El plenari també debatrà sobre l’adscripció de noves zones d’estacionament regulades a l’empresa municipal de mobilitat Gestvia, a qui també es traurà l’adscripció al registre de l’antiga comissaria de la Policia Local que hi ha a la part alta del carrer Sant Joan. El govern té la intenció de subhastar la finca – amb un preu de sortida de 210.000 euros – i destinar els diners obtinguts de la venda a finançar altres projectes, com ara la reforma del Mercat Municipal perquè aculli un centre cívic.

S’han presentat tres mocions:

🔹 ERC, Junts Calella, Calella en Comú Podem i CUP plantegen que l’Ajuntament s’adhereixi i doni suport als actes dels 100 anys del naixement del poeta Vicent Andrés Estellés.

🔹 ERC, Junts Calella, PSC, Estimem Calella, Cup i Calella en Comú Podem demanen la instal·lació de sistemes de vending invers. És a dir, màquines on retornar envasos buits i retornar els diners a l’usuari.

🔹 Calella en Comú Podem – en solitari – proposa que l’Ajuntament de Calella demani a la Generalitat de Catalunya que adscrigui la població al Fons de Recuperació Social, Urbana i Ambiental de barris i viles d’atenció especial.

L’alcalde ha convocat la sessió ordinària per demà dijous 6 de juny, a les 17.30h. La podreu seguir en directe per Ràdio Calella TV.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.