JxCalella i el PSC demanen destinar el superàvit municipal a afrontar la crisi del coronavirus

Imatge d'arxiu

Els partits del Govern de l’Ajuntament de Calella han anunciat que presentaran una moció al pròxim Ple Municipal –encara no s’ha convocat i se’n desconeix la data- per reclamar una flexibilització de la Llei estatal d’Estabilitat PRessupostària i Sostenibilitat Fincera per atendre la situació d’emergència provocada per la crisi del coronavirus. En concret, Junts per Calella i el PSC volen que es permeti destinar el superàvit municipal a pal·liar els efectes de la pandèmia. Actualment, la norma limita la utilització d’aquestes recursos a projectes d’inversió.

El tinent d’Alcaldia i portaveu de Junts per Calella, Marc Buch, ha explicat que la proposta fa referència als romanents que resultin dels exercicis 2020 i 2021. Serien recursos propis que el consistori podria decidir destinar a actuacions de tipus social o econòmic.

Demanem que sigui més flexible i disposar dels recursos que tenim els ajuntaments sanejats, que ara ens seran necessaris. Vam tancar el 2018 amb un romanent d’1,6 milions d’euros, però haurem de referir-nos al del 2019. Si s’aprova, veurem la disponibilitat pressupostària que tenim i reconfigurar el pressuposat per saber a què ho destinem.

Els partits proposants també demanen que es tingui en compte la situació financera i la capacitat d’endeutament dels ens locals per retornar-los l’autonomia de decisió respecte el superàvit que generen.

Podeu escoltar íntegrament l’entrevista al tinent d’Alcaldia i portaveu de Junts per Calella, Marc Buch: 

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.