La 50a edició de les JIF s’inaugurarà a Calella

JIF 2

Calella tornarà a ser la seu inaugural de les Jornades Folklòriques de Catalunya que aquest 2022 celebren el cinquantenari. Adifolk és l’entitat organitzadora i amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, el patrocini de l’Obra Social La Caixa i la participació de molts ajuntaments catalans fa possible, any rere any aproximar les danses del món al nostre país.

Per l’edició d’aquest any s’esperen grups procedents de Bulgaria, el Brasil, Mèxic, Kènia i Romania, a banda dels grups amfitrions catalans, tal com ha comentat el president d’Adifolf (Associació per la Difusió del Foklore), Iván Besora.

Cada any la representació catalana ha anat de la mà d’algun grup de dansa català. Aquest any el grup que hem escollit és del Priorat, del poble que acollirà la cloenda, i serà el grup de dansa La Clavellinera, un grup amb una llarga trajectòria de recuperació i promoció de la jota i la dansa catalana, acompanyats musicalment per la banda de música Vila de Falset, per tant hem apostat per una gran formació musical que també estarà present tant a l’acte inaugural de Calella com a l’acte de cloenda del dia 10 a Falset.

La cohesió entre els pobles del món mitjançant una de les expressions més representatives de la cultura popular, la dansa, és l’objectiu del festival que del 2 al 10 de setembre recorrerà diverses poblacions catalanes. Les JIF vindran acompanyades de xerrades, cercaviles de gegants i capgrossos, i moltes més activitats. Una d’aquestes serà la mostra representativa dels 50 anys de les JIF que es podrà veure a la Sala d’Exposicions de l’Ajuntament Vell.

La Sala d’Exposicions de l’Ajuntament Vell acollirà l’exposició que hem preparat per aquest aniversari, l’exposició  “Adifolk, 50 anys internacionalitzant la cultura popular” què fa un repàs a la trajectòria d’aquests 50 anys on Calella hi està força representada. És una exposició que vam inaugurar el passat mes de març i que està viatjant per diferents llocs de Catalunya i fora d’ella. La complementarem amb un seguit d’ activitats i xerrades durant la setmana, en què coneixerem tradicions dels països que participen i a més, hi hauran activitats de carrer. Cada dia hi haurà un tastet, un cercavila dedicat a un país a la Plaça de l’Església i un concert amb músics de totes les formacions musicals d’aquests països .

Tots els participants a l’edició d’enguany de les JIF –unes 200 persones– s’allotjaran durant tots els dies del festival a hotels de Calella. A banda de l’acte inaugural, el dia 9 de setembre, abans de la cloenda a Falset es farà una segon cercavila al matí a Calella amb tots els grups participants i un fi de festa a la Plaça de l’Església. L’acte inaugural previst pel dia 2 de setembre es farà al Passeig de Manuel Puigvert, on es muntarà un gran escenari que acollirà l’espectacle que donarà el tret de sortida a l’edició número 50 de les JIF de Catalunya.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *