L’augment dels abandonaments d’animals durant l’estiu desborda el centre d’acollida del Maresme

El Centre d’Acollida d’Animals Domèstics del Maresme està al límit de la seva capacitat. Com cada any, a l’estiu augmenten exponencialment el nombre d’animals abandonats que arriben a les seves instal·lacions d’Argentona, on els professionals i les persones voluntàries els atenen i treballen per buscar-los una família adoptiva. Ho fan a través d’Internet i les xarxes socials, on són especialment actius actualitzant informació de les mascotes que hi ha.

Jordi Caballero, gerent del centre que té encarregat el servei d’acollida d’animals abandonats de diverses poblacions del Maresme, entre elles Calella, ha alertat la situació de saturació de les instal·lacions després d’un continu d’arribades de mascotes durant l’estiu, tant de gossos com de gats.

Estem com cada any i no es pot entendre com la gent es desfà dels animals o no els recuperen. Arriben animals que ni tan sols estan xipats. Estem desbordats (…) Les gàbies estan plenes i no tenim espai, tampoc és una bona època per les recollides i per rebre l’ajuda de voluntaris perquè molta gent està de vacances.

En el que portem d’any, al recinte d’Argentona hi han arribat 577 animals abandonats o perduts, majoritàriament gossos. No obstant això, en les últimes setmanes han experimentat un augment de les entrades de cadellades de gats.

Tordera, Pineda de Mar i Argentona són les poblacions que concentren el major nombre de serveis que presten, tant d’animals abandonats com de perduts. Caballero també ha comentat la casuística de Calella i ha reconegut que el fet que moltes mascotes no estiguin xipades dificulta la seva recuperació.

De Calella van entrant alguns animals però no amb tant volum. És una població més petita, més urbanitzada, sense tantes cases a les afores, que és on acostumem a trobar-nos més problemes per gossos que s’escapen i no els podem identificar. Sigui com sigui, no s’entén que es perdi un gos i l’amo no el vingui a recuperar, tingui xip o no tingui xip.

A l’entorn del 60% dels gossos que arriben al centre d’acollida no estan identificats, i la xifra s’eleva al 90% en el cas de gats, tot i que és una obligació legal dels propietaris.

El CAAD Maresme està obert a visites tots els dies de la setmana, els matins i tardes de dilluns a dissabte, i els diumenges i festius, només al matí. També fan difusió de les mascotes que estan en acollida a través del web i les xarxes socials, tot plegat amb l’objectiu de trobar-los una família que els adopti.

A través de web i xarxes aconseguim que tothom pugui veure i compartir els animals que estan en acollida. Ho estem treballant molt perquè se’ls pugui trobar una casa (…) Qualsevol persona ens pot escriure per demanar cita, podeu venir a col·laborar com a voluntaris. Som un centre molt actiu que busca trobar finals feliços per als animals.

El gerent del CAAD Maresme insisteix en el fet que l’adopció d’un animal és una decisió que s’ha de prendre amb la consciència de la responsabilitat i el compromís que es pren, i de la inversió de temps i diners que implica, encara que les mascotes ho tornen amb grans dosis de companyia i mostres d’afecte.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.