La CUP denuncia que no se’ls ha convocat a les reunions de Gestaigua

Per acord del Ple Municipal, els partits majoritaris a l’Ajuntament de Calella –PDeCAT-Junts per Calella i Esquerra– tenen participació fixa a les reunions del consell d’administració de Gestaigua, l’empresa que s’encarrega del servei municipal d’aigua, amb majoria de capital públic (51%). La resta, s’ho reparteixen d’aquesta manera: PSC, els dos primers anys de mandat municipal; CUP, el tercer; i Cs, el quart i últim. El cas és que la setmana passada els cupaires van denunciar públicament que mai durant el temps en què hi han tingut dret se’ls ha convocat pels canals habituals. Ho van dir a la sessió ordinària de final del curs polític i van anunciar accions al fil de la resposta –consideren totalment fora de lloc- per part del Govern Municipal.

En declaracions a Ràdio Calella TV, la regidora Núria Freixas s’ha refermat en què no han rebut mai cap convocatòria per participar a les reunions que sí ha celebrat el consell d’administració de Gestaigua. Ha especificat que tenen una periodicitat trimestral i que només van tenir coneixement de la que es va agendar pel passat mes de març però per la informació que els va traslladar la representant d’Esquerra. En cap cas, pels canals habituals ni de forma oficial.

Nosaltres no hem rebut cap convocatòria per assistir a les reunions de Gestaigua (…) El regidor Torrent ens va dir que érem nosaltres qui havia de fer la petició, però mai se’ns va dir. Davant d’això, farem la queixa a la Síndica reclamant el nostre dret a participar en el Consell d’Administració de l’empresa que en un 51% està participada per l’Ajuntament de Calella.

La resposta del Govern a la seva reclamació durant la sessió plenària és el que ha elevat la indignació de la CUP, que anuncia que presentarà una queixa formal i per registre a l’Ajuntament de Calella i sol·licitarà a la Síndica Municipal que obri expedient per aclarir si algú ha ocupat la seva cadira –i ha pres decisions en el seu lloc– durant el seu any de representació: entre juny del 2021 i juny del 2022.

Ens preguntem qui ha estat ocupant la nostra plaça durant aquests deu mesos. Si hi havia algú a qui no li corresponia, també s’han incomplert els acords i mirarem què podem fer a nivell legal. Crec recordar que el PSC tenia representació el primer i segon any de mandat, i CUP i Cs ens repartíem el tercer i quart. No veien una cadira buida? O volem saber si alguna persona ha assistit a les reunions que ens tocaven a nosaltres.

La notícia va saltar en el darrer ple municipal al fil de la moció presentada per Cs sobre la tarifa l’aigua. La iniciativa va aprovar-se amb els vots a favor del Govern i de Calella en Comú i les abstencions d’Esquerra i la CUP. És va arribar a l’acord d’obrir un procés de revisió dels trams de consum establerts en la facturació perquè es tingui en compte el nombre de persones que viuen a l’habitatge i la seva condició socioeconòmica.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.