La 9a Temporada Lírica Ciutat de Calella suspèn programació fins al setembre

deprius_tl00000000

La 9a Temporada Lírica Ciutat de Calella s’ha vist obligada a posposar totes les seves actuacions previstes pels mesos de maig, juliol i agost, a causa del coronavirus. En un comunicat, l’Associació Cor i Orquestra Simfònica Harmonia lamenta la modificació de la programació d’enguany i assegura que les mesures decretades per tal de fer front a la Covid-19 impossibiliten l’execució, amb corrent normalitat, de les obres musicals de gran format, com les de la Temporada Lírica. Enguany incloïa cinc espectacles, previstos per fer entre els mesos de maig i desembre. El passat 20 d’abril ja es va suspendre la primera funció del cicle estable prevista per aquest passat cap de setmana

Albert Deprius, director de la Temporada Lírica de Calella, ha explicat que suspenen les primeres funcions davant a l’impossibilitat de poder-les adaptar a les noves mesures decretades pel Ministeri de Sanitat.

És en un espai tancat – un teatre-, només podem fer servir un terç de l’aforament, i això significa fer una òpera amb 120 persones de públic. Gairebé seríem més gent a l’escenari que a baix de públic. A més que no podem garantir les distàncies de seguretat entre els cantants, l’orquestra i el cor. Dalt de l’escenari en una òpera és tot molt atapeït. I tampoc ens podem ajuntar ara per assajar. Per tant el millor és cancel·lar-ho.

La sarsuela “La tabernera del puerto” de Raul Sorozábal havia d’obrir el cicle a la Sala Mozart el passat 8 i 10 de maig i ja va quedar suspesa a mitjans d’abril. La següent actuació de la Temporada Lírica, l’òpera Le nozze di Figaro de Mozart, prevista pel segon cap de setmana de juliol també queda suspesa. El mateix passa amb el concert participatiu previst per l’1 d’agost al Parc Dalmau. Queda pendent saber què passarà amb el concert previst per la Festa Major (27 de setembre) i el Concert d’Any Nou (27 de desembre). De moment Deprius assegura que no poden pronunciar-se al respecte, però es mostra amb poques esperances que la situació d’aquí a setembre s’hagi revertit.

No ens pronunciem perquè hem de veure com evoluciona tot plegat. Personalment, jo crec que la situació al setembre no haurà millorat. Sóc pessimista pot ser, però per Festa Major, en un envelat tancat, per més gran que sigui, ens tornarem a trobar amb el mateix problema

Per tal de continuar amb l’activitat musical, es programaran dos concerts de format petit dins dels espectacles del cicle Nits d’Estiu a Calella, els dies 10 de juliol i 1 d’agost, reprogramant els espectacles previstos per aquells dies.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat