Avui es parlarà de balenes a l’Espai Mercat

A dos quarts de 9 del vespre, a l’Espai Mercat, es farà la segona jornada del cicle de xerrades de Medi Ambient i Participació. Avui la conferència tractarà “L’estudi i la conservació de la balena rorqual comú a la costa catalana”.

Aquest col·loqui anirà a càrrec d’Eduard Degollada, de l’associació Edmaktub, expert en l’estudi d’aquests grans mamífers marins que  viuen també al mar Mediterrani, encara que a vegades puguem pensar que les balenes només visquin a oceans lluny d’aquí.

El director del cicle de xerrades, Francesc Peters, ha explicat la idea bàsica sobre la qual girarà la conferència d’avui. “Tenim balenes aquí a la costa. El doctor Degollada treballa a una associació a Vilanova, una zona on cada any s’hi veuen balenes, en aquset cas rorquals comuns, que són balenes molt grosses, dels quals desconeixem les seves rutes migratòries, llocs de cria, etc… Es tracta d’estudiar més a fons la seva presència a la costa catalana, i com podem millorar la investigació i el coneixement d’aquests organismes i així apreciar el Medi Ambient, a través de la seva presència i de l’interès que susciten a la societat“.

La idea general de les quatre ponències que integren el cicle és que s’expliqui tot en un llenguatge planer i que els assistents hi participin. Es diuen «Medi Ambient i Participació» i tenen l’objectiu d’enriquir el coneixement dels ciutadans sobre el medi ambient i fomentar la seva participació a través de debats.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *