L’àrea de Cultura assegura que tots els Museus de Calella tancaran l’any amb més de 3.000 visites

museu-turisme-720x340

Aquesta xifra és la que determina si un museu, en una ciutat de les característiques que té Calella, és un museu molt visitat. I tots els esapis museístics de la ciutat hi arribaran, i alguns la superaran, com el MUTUR, que tancarà amb 5.400 visites, seguit de l’Ajuntament Vell, el Far, el refugi antiareri i el Museu Arxiu.

Primeres xifres oficials de visitants al Museu del Turisme de Calella i a la resta d’espais museístics de Calella. Si ahir al vespre l’alcaldessa, Montserrat Candini donava una primera xifra aproximada de 3.000 visitants al Museu del Tursime, que es va inaugurar a principis d’any, avui el tinent d’alcaldia de Ciutadania, Xavier Arnijas, ha donat dades reals, que inclouen visites guiades i grups escolars, que no estaven encara comptabilitzats al primer recompte. La previsió és que l’any 2016 es tanqui amb 5.400 visites.

Arnijas ha explicat que per les característiques de la nostra ciutat, passar de 3.000 visites ja significa ser un Museu molt visitat, i es dóna el cas que tots els espais museogràfics de Calella, sense excepció superen aquesta xifra. Escoltem Xavier Arnijas: “La Diputació té dades comparades i un municipi de dimensions i proporcions com el nostre i un museu amb 3.000 visites es considera molt visitat. A la nostra ciutat tenim, amb xifres reals, que aquest any el Museu de Calella tindrà unes 3.000 visites, el MUTUR 5.400, el refugi antiaeri 3.150, el Museu del Far 4.550. I la sala d’exposicions de l’Ajuntament Vell rondarà unes 5.000 persones“.

Tornant al Museu del Turisme concretament, també s’ha anunciat que dues assignatures de l’Escola Universitària de Turisme s’impartiran a l’equipament calellenc. S’hi farà el Màster de Turisme Urbà i abans que acabi l’any vindrà un grup de 30 alumnes universitaris de Barcelona a visitar el Museu i 55 persones del Centre d’Estudis El Prat.

Val a dir que l’any que ve s’hi muntarà una exposició de Turisme Sostenible en col·laboració amb ESADE. També es faran unes jornades nacionals sobre aquesta qüestió.

Arnijas ha dit que el perfil de gent que ve a visitar els Museus de Calella són turistes i visitants que no vénen expressament a veure els museus, sinó que ja estan aquí de vacances, els troben, i complementen la seva estada anant-los a veure.

Entre tots els equipaments hi haurà hagut més de 21.000 visites als espais museogràfics de la ciutat, que es poden visitar de forma combinada, amb una oferta turística que promociona la ciutat com un tot.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat