Rubén Peris: “Volem que Calella tingui alguna etapa dins el recorregut general de La Volta”

Foto: La Volta
Foto: La Volta

La Volta ciclista a Catalunya treballa amb el ple convenciment que aquest 2021 sí es podrà disputar l’edició del centenari. Una celebració que s’arrossega des del 2020 quan, per culpa de la pandèmia, l’organització va veure’s obligada a posposar-la davant la impossibilitat de garantir un mínim de participació i la seguretat necessària. El 22 de març, Calella viurà novament l’arrencada de la prova ciclista, per novè any consecutiu i últim. No es tornarà a renovar el conveni perquè la ciutat aculli l’etapa inaugural en considerar, les dues parts, que cal donar per tancat el cicle. Però això no serà un adéu definitiu, segons ha deixat entreveure el president de La Volta, Rubén Peris, en declaracions a Ràdio Calella TV.

A més d’agrair la feina feta per part del consistori i l’àrea d’Esports de l’Ajuntament de Calella perquè tot vagi rodat en el tret de sortida de La Volta, i de certificar que les relacions són excel·lents amb els representants de la ciutat; Rubén Peris ha avançat que hi ha la voluntat que la prova no abandoni del tot Calella encara que no es prorrogui el conveni més enllà de l’edició número 100.

No farem la sortida a Calella, però si que tornarem amb alguna etapa (…) ho tenim en ment i n’hem parlat amb l’alcaldessa perquè no volem que sigui un adéu definitiu, sinó que Calella tingui alguna etapa dins el recorregut general de la Volta.

Veurem que passa en les futures edicions de la ronda ciclista catalana perquè primer cal centrar-se en la del centenari, que arrencarà el 22 de març amb l’etapa inaugural amb sortida i arribada a Calella. El president de La Volta diu que no treballen amb cap altre escenari i que s’està ultimant el protocol per donar les garanties sanitàries a l’equip organitzador i ciclistes participants.

No ens plantegem cap altre escenari. Com tu dius, aquest any la Volta sí o sí. Esperem que la cosa evolucioni cap a positiu i la poguem celebrar (…) Estem treballant en els protocols que presentarem a la secretaria general de l’Esport perquè a la seva vegada ho presentin al Procicat, i això farà que sigui una Volta diferent.

Pendents encara de tancar-se la preinscripció dels equips, el president de La Volta assegura que la participació serà de luxe, amb el millor del panorama ciclista internacional. El britànic Chris Froome ha inclòs la ronda catalana en el seu calendari de competició i se’l veurà a Calella enfundat amb el maillot de l’Israel Star-Up Nation, equip amb qui debuta aquesta temporada.

Sobre el recorregut de l’edició del centenari, Peris garanteix una etapa inaugural atractiva i amb canvis respecte els últims anys.

Arriba un moment que has d’anar a Sant Celoni i fer Collsacreu, per baixar a Calella. Que serà igual que d’altres anys, però la resta serà diferent. Aquesta és la gràcia. Hi ha mil alternatives per completar l’etapa Calella-Calella. Serà atractiva, segur!

Amb la mateixa idea s’han tancat les altres etapes dels 7 dies de prova, que inclourà dues de muntanya (Vallter i Port Ainé), etapes planes i de mitja muntanya, oferint un recorregut variat i que els ciclistes agraeixen de cara a sumar punts del rànquing Pro Tour.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *