La Biblioteca can Salvador de la Plaça acull l’exposició “Món Casteller”

Expo_CastellsBilbio

“Món casteller” és una selecció de vint fotografies de diferents autors que es podrà visitar durant tot el mes de novembre a la Biblioteca can Salvador de la Plaça. Les obres d’aquesta exposició són una mostra de les que es van presentar al Trofeu Torretes de Fotografia que anualment organitza Foto Film Calella a l’estand de l’entitat dins la fira de Calella i l’Alt Maresme.

Joquim Sitjà, comissari de l’exposició ha donat més detalls d’aquest recull de fotografies presentat al Trofeu Torretes d’aquest 2017

Aquesta exposició és un resum d’un apartat del concurs de fotografia internacional del trofeu torretes que en un dels apartats que hi ha el dediquem a les tradicions folklòriques catalanes. Aprofitem que el catàleg va distribuït per molts països i a través d’aquest donem a conèixer les nostres costums. Aquesta era la finalitat d’aquest apartat del Trofeu Torretes.”

Durant la fira de l’any passat, Fotofilm Calella va rebre la visita de l’exconseller de cultura Lluís Puig que, tal com diu Sitjà, els va animar a fer aquest treball.

Ens va animar a fer aquest treball el conseller que hi havia abans en Lluís Puig, que està a Bèlgica, l’any passat per la fira la va veure i ens va dir que havíem de treballar-ho és molt important donar a conèixer les tradicions catalanes a tot el mon i això ens va animar a fer-ho d’aquesta manera.”

L’exposició, que es troba a la Biblioteca Can Salvador de la Plaça, consta de 20 fotografies de diferents colles castelleres i fetes per diferents autors on cada imatge mostra diferents moments de la posada en escena de les diferents colles castelleres.

Hem triat el món casteller com haguéssim pogut triar els traginers o els gegants. Hem buscat el punt de la colla, com s’estaven formant les manilles, com està pujant l’enxaneta i posem una mica de text explicatiu perquè la gent pugui entendre ven bé el que es el món casteller.”

L’exposició es pot visitar a la planta baixa de la biblioteca fins al final d’aquest mes de novembre.

 

A continuació podeu escoltar l’entrevista al comissari de l’exposició, Joaquim Sitjà.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat