La biblioteca de Can Salvador acollirà un taller de dibuix manga

Els ciutadans de Calella podran aprendre a dibuixar alguns dels seus personatges manga preferits, de la mà de Blanca Bonastre, professora del Centre d’art Nugué i Camps. Amb motiu de la celebració de la segona edició del Saló del manga a Calella, l’Ajuntament torna a comptar amb Bonastre per impartir una classe a la biblioteca de Can Salvador de la Plaça, on explicarà als assistents les millors tècniques per dibuixar aquests personatges.

Personatges com Son Goku, Sailor Moon, Deku o Nezuko, són els escollits aquest any per Blanca Bonastre per dibuixar-los durant el taller que impartirà a Calella.

L’edat del personatge, el tipus de cos que té, entre d’altres, són factors que s’han de tenir en compte a l’hora de dibuixar, si volem que el resultat final sigui bo. Per això, Blanca Bonastre, recalca la importància de tenir una bona base i una bona estructura.

El que farem serà dibuixar diferents personatges coneguts. A partir d’una estructura bàsica, realitzarem aquests personatges. Explicaré la funció de fer l’estructura del cos, abans de començar qualsevol dibuix humà, perquè normalment a molta gent li agrada dibuixar, però no sap ni com començar ni com fer-ho bé, llavors el taller se centra en això.

De fet, recalca Bonastre, molts cops la gent comença la casa per la teulada a l’hora de fer un dibuix. En comptes de començar per l’estructura del personatge ho fa pels detalls, i per això el dibuix després no queda proporcionat.

Normalment la gent quan dibuixa té molta pressa a dibuixar coses amb detall, com els ulls o el cabell. Com a professora em posa una mica nerviosa, perquè les proporcions, que és el més important del dibuix, pots fer un gran dibuix, però si la base no està bé, és a dir, si les proporcions i la composició no estan ben fetes, un dibuix no està bé.

Després d’aquesta part més teòrica, els participants ja podran començar a dibuixar els detalls dels seus personatges que, segons Blanca Bonastre, “és el que més agrada.”

Tots aquells que vulguin assistir ho hauran de fer prèviament contactant amb la biblioteca de Can Salvador per reservar una plaça. El taller començarà a les 11:30 h, dissabte 4 de febrer, i tindrà una durada de 2 hores.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *