La Biblioteca i el CAP enceten un nou projecte per tractar la sexualitat amb els alumnes de secundària

La Biblioteca de Calella ha iniciat aquest curs una nova col·laboració amb els centres educatius del municipi i el CAP. Es tracta de les maletes temàtiques amb llibres sobre sexualitat, autoestima i moviments migratoris per apropar als adolescents i sensibilitzar-los sobre temes que els afecten directament o els afectaran en un futur. Mitjançant la lectura i el joc, la iniciativa vol obrir un espai per a la reflexió i el debat en qüestions emmarcades com el consentiment, la violència masclista o les relacions afectives.

La nova iniciativa, posada en marxa aquest curs escolar als alumnes de secundària, pretén acostar als adolescents un suport bibliogràfic i literari sobre temes que els afecten directament en el present, però que també influiran en el seu futur.

Que tinguin accés i sobretot que es pugui parlar d’una forma natural o es pugui llegir, sobre temes que els afecten molt directament i poden marcar una vida adulta més positiva o menys, en cas que no tinguis accés i no es tractin aquests temes.

De moment, s’han prestat tres tipus de maletes diferents: una sobre sexualitat i relacions afectives, una altra sobre autoestima i salut mental en positiu, i una tercera sobre moviments migratoris. La directora de la biblioteca exposa que amb aquests volums, es vol proporcionar al jovent del municipi informació a través de lectures que s’adapten a les seves edats i necessitats, amb un material que pugui resoldre els seus dubtes fonamentals.

Hi ha un sobre consentiment que és molt interessant, que es va editar l’any passat, i parla de totes les facetes en les quals es troba un adolescent. Des de com relacionar-se amb els amics, què m’agrada, què vull fer en un moment íntim, com posa límits sense deixar-me portar… Està tot molt ben explicat i els hi serveix de molta ajuda.

Les maletes arriben a les aules després d’una xerrada sobre sexualitat i autoestima que els imparteix el personal del CAP de Calella.

Les lectures que la Biblioteca selecciona són diverses, des de còmics fins a novel·les o llibres divulgatius. Al cap d’un temps, quan els alumnes ja han fet les lectures, els llibres són retornats a l’equipament municipal per cedir-los de nou a una altra escola o institut.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.