La proximitat de Nadal dispara la demanada de tests d’antígens

A les portes del Nadal, quan els sopars i dinars, familiars, d’amics i d’empresa van a l’alça les farmàcies calellenques han començat a notar un augment en la demanda dels tests d’antígens. Tant és així que moltes ja s’han quedat sense existències i estan tenint dificultats per reposar estoc amb els proveïdors. També han apuntat, però, que preveuen estabilitzar aquesta situació de cara a la setmana que ve.

Puja la incidència, s’apropen les reunions i trobades nadalenques i els tests d’antígens s’han convertit en un producte estrella a les farmàcies calellenques. Ja no només ho compren els que presenten símptomes, sinó que cada cop són més els que per preocupació volen fer-se un. Des de la farmàcia Ana Martínez al carrer Bruguera, la seva titular ha explicat als micròfons de Ràdio Calella TV que la darrera setmana han notat un augment generalitzat de la demanda, sobretot per les trobades socials dels pròxims dies.

La majoria de gent ve i ens diu això, que vol fer-se les proves perquè volen ajuntar-se tots. Fer-se la prova el dia abans o el mateix dia i si dona negatiu anar i si donar positiu doncs ja es queda a casa i fa la trucada corresponent a Salut. Tothom vol fer-se ara un test per saber en quina situació es troba a les portes de moltes reunions socials.

Martínez ha assenyalat que es tracta d’un escenari “similar” al que es va viure al principi de la pandèmia, quan faltaven mascaretes o guants. Des de la farmàcia Noé també han confirmat la mateixa tendència, fa dos dies que van quedar-se sense estoc i avui el proveïdor els hi ha reposat, però “amb compte gotes”. Tot i això, totes dues farmàcies tenen previst que arribi més producte en uns dies. Afirmen que es tracta d’una situació puntual.

He contactat amb diversos laboratoris i m’han dit que no els queda, els meus majoristes tampoc tenen. Un laboratori per exemple m’ha dit que em pot servir les caixes de 5 unitats. Amb tota la pandèmia hem après, hem tingut temporades que no teníem mascaretes i s’han acabat reposant i sense problemes, i tinc la confiança que passarà el mateix i de cara la setmana que ve tothom en tindrà.

Amb un preu d’entre 7 i 10 euros els tests s’han convertit en un imprescindible per aquestes festes, tot i que recorden que no són infal·libles.

Si surt negatiu, en aquell moment no estàs contagiat. Per això es recomana fer-lo el mateix dia o el dia abans. Si te’l fas dos dies abans o més, el test perd efectivitat. El millor és fer-se’l el dia d’abans perquè tens més tranquil·litat que no tens antígens i no contagies.

Des del comitè científic assessor del Govern, s’ha alertat sobre “la falsa seguretat” que pot donar un test d’antígens, i han aconsellat que, si es vol optar per aquesta via per gaudir de les reunions de Nadal amb més tranquil·litat, s’haurien de fer tres tests consecutius durant la setmana prèvia.

El govern espanyol manté l’IVA superreduït de les mascaretes

El govern espanyol ha decidit mantenir l’IVA superreduït de les mascaretes al 4% fins al mes de juny del 2022. Aquest és el temps mínim que l’executiu de Pedro Sánchez preveu que siguin obligatòries en l’espai interior.

L’IVA superreduït del 4% només serà per les mascaretes quirúrgiques, i no afectarà les FFP2 ni les de tela. La mesura és possible després que la Unió Europea hagi obert la possibilitat d’establir un IVA zero i superreduït als productes de prevenció de la covid.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *