La Cambra de Comerç de Barcelona reconeix els 50 anys de la pastisseria Sauleda

L’organisme celebra anualment el Dia de la Cambra, en el que reconeix públicament empreses amb dilatades trajectòries. Enguany ha premiat els 50 anys de la pastisseria Sauleda de Sant Pol de Mar i del restaurant Diagonal de Pineda de Mar, entre les deu empreses del Maresme reconegudes en l’acte.

Salvador Sauleda, propietari i fundador de la pastisseria, ha destacat la col·laboració dels seus fills, a qui ha agraït que també s’hagin volgut dedicar al negoci familiar. Admet però que han tingut daltabaixos dels quals s’han sabut recuperar.

Jo ho valoro amb una il·lusió molt gran, perquè és un esforç de 50 anys en aquests 50 anys hem tingut tots els alts i baixos d’una empresa familiar, però hem arribat a un punt que amb l’ajuda dels fills i de tothom que tinc treballant, hem arribat a formar una empresa molt maca.

Sauleda assegura que la pastisseria s’ha mantingut gràcies a la unió de la tradició i la innovació. Adaptant el receptari a les noves tècniques i fórmules però mantenint el sabor que els caracteritza. També tenint molta cura amb la presentació; afirma que és un espectacle veure el mostrador els caps de setmana.

És una barreja. La tradició no la pots perdre mai, nosaltres sempre, totes les diades ho mimem molt i fem que això sigui palpable. Però a més a més, les novetats de funcionament de l’empresa, que és posar-te al dia amb maquinària, inclús amb les fórmules, les hem anat recuperant perquè siguin menys dolces, perquè la gent pugui gaudir més i que es trobi menys pesada.

Sobre els panellets, ara que és temps de Castanyada, declara que és una recepta tradicional que no es pot tocar. Ha explicat com fan els panellets a la pastisseria Sauleda.

La recepta del panellet és una recepta tradicional que no es pot tocar, que és ametlla marcona que la comprem sencera sobre 16 i la triturem nosaltres i fem la pols d’ametlla, que és com una farina i el sucre, els ous i amb aquesta base principal, anem traient trossets i el fem de molts gustos.

panellets

Alguns dels panellets que es poden comprar a la pastisseria Sauleda

La pastisseria presenta nous panellets cada any. Sauleda ha exposat que a la gent li agrada provar les novetats, però que els més venuts són els de pinyons. Tots ells tenen el mateix preu: 50 euros el quilo.

Aquest any tenim com a novetats un panellet de formatge amb gerds, un altre amb xocolata i un licor de gianduia i peles de xocolata, després tenim els clàssics, com són el panellet de pinyó, el d’ametlla, el de cafè, que aquest any també hem innovat amb el de cafè, hem posat una mica de Calisay. Són aquestes tonteries que ens fan ser una mica diferents.

Entre totes les pastes que proposen, Salvador Sauleda ha destacat la sara i el sacher. Ha explicat que la gent cada vegada més demana pastissos individuals i deixa els grans per les celebracions com els aniversaris.

A continuació podeu recuperar l’entrevista íntegra a Salvador Sauleda, propietari i fundador de la pastisseria Sauleda.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *